Slide
Slide

Токио/София. Рекорден брой туристи са посетили Япония през март, съобщава местната национална туристическа организация. Страната на изгряващото слънце е посрещнала 1,82 милиона души, които са пътували с цел работа или почивка. Основната причина пътешествениците да предприемат пътуване до Япония в началото на пролетта е „Сакура“ – цъфналите вишневи дървета.

„През март реализирахме съвместна група на туристическите агенции Next Destination и Exotic Holiday. Тази година традиционно организираната програма Япония и Южна Корея за пръв път беше предложена в комбинация с Тайван. Този интересен тур в Далечен Изток е резултат от дългосрочно сътрудничество между нашите две компании и едни от най-големите японски и корейски туроператори, както и голям тайвански туроператор, с който подписахме договор за съвместна работа по време на последното изложение WTM през ноември 2022 г.

Паметникът на известното куче Хачико, трогнало милиони зрители от цял свят, е неизменна част от програмите на българските туроператори

Имаше много силен интерес към програмата, публикувахме я почти в средата на януари, а в началото на февруари, местата бяха изчерпани. Програмата беше разнообразна и включваше едни от най-интересните забележителности“, заявиха за Bgtourism.bg Елена Иванова и Невена Дикова от Next Destination. Те посочиха, че до месец ще бъдат обявени следващите дати.

През февруари далечната азиатска страна е била посетена от 1,48 милиона туристи от чужбина. Японската национална туристическа организация посочва, че страната все още е далеч от данните преди пандемията, които показват, че нивата са с 34 на сто по ниски от март 2019 г.

Българските туристи се наслаждават на вкусната и здравословна местна традиционна кухня по време на визитата си в Япония
Сподели публикацията