Slide
Slide

Банско.  За втори пореден път веригата Кемпински получи наградата за изключително работно място на Gallup за 2023 г. (Gallup Exceptional Workplace Award – GEWA). Тази награда отличава компании от цял свят, които подобряват условията на труд и ангажираността на служителите на работното място. Gallup установи, че веригата Кемпински продължава да поставя ангажираността на своите служители в центъра на своята бизнес стратегия, вграждайки я в тяхната култура, въпреки всички предизвикателства свързани с глобалната пандемия.

„Магията всъщност е във връщането към основните принципи“, казва Мелиса Салиби, главен директор „Човешки ресурси“ на  веригата Кемпински и член на управителния съвет. „Хората просто искат да знаят, че полагате грижи за тях и че могат да се обърнат към вас за всичко.“

Най-старият квартал в Атина привлича туристи от цял свят с улички като лабиринт

Съотношението между ангажирани служители и активно неангажирани служители на победителите в наградата за изключително работно място (Gallup Exceptional Workplace Award – GEWA) е 16 пъти по-високо от средното международно ниво. В световен мащаб само 21% от служителите са ангажирани – тоест отдадени на работата си и свързани с работното си място, а нивото на ангажираност на служителите в отличените организации е 72%.

„Победителите в наградата за изключително работно място на Gallup за 2023 г. доказаха, че дори в някои от най-предизвикателните времена, стабилните организации са издръжливи и намират нови начини да се справят с работните задачи, за да отговорят на нуждите на клиентите. Тези организации продължиха да превръщат ангажираността на служителите в централен културен приоритет като част от тяхната бизнес стратегия и поддържаха рекордни нива на ангажираност на служителите, като същевременно постигнаха или надхвърлиха своите бизнес цели“, каза Джим Хартър, главен експерт на Gallup за управление на работното място и благосъстояние.

Мета-анализът на Gallup за ангажираността и ефективността на екипа е най-изчерпателното проучване на работното място, провеждано някога, с данни за повече от 2 милиона служители в 276 организации в 54 индустрии и 96 държави. Силно ангажираните организации значително превъзхождат другите компании по важни бизнес резултати, включително рейтинги на клиентите, рентабилност, производителност, намаляване обема на дейността, текучество, инциденти, свързани с безопасността, отсъствия, качество, благосъстояние и организационно гражданско поведение.

Повече информация за процеса на подбор и пълния списък на победителите можете да намерите на  страницата на победителите.

Сподели публикацията