Slide
Slide
Slide
Slide

София. 4 красиви гръцки острова и посещение на античния град Ефес до Кушадасъ влизат в есенната програма за круиз със SOLVEX. Пътуването е от 25 до 28 октомври и предлага на българските туристи за кратко време да видят много красиви места и да усетят магичната атмосфера на круизния кораб Celestyal Discovery. Туроператорът предлага ранно записване до 30 юни!

Предложението е на специална цена от 1170 лева и включва: трансфер от София до пристанище Лаврион/ Атина и обратно с луксозен автобус; три нощувки на кораба със закуска, обяд и вечеря, избрани напитки, богата анимационна програма на борда, басейн и фитнес. Всеки турист ще получи и 75 евро кредит за екскурзии!!

Celestyal Cruises са най-добрият избор за пътувания до гръцките острови и Източното Средиземноморие. Celestyal Discovery e новото попълнение в портфолиото на компанията. Корабът предлага просторни открити палуби, множество барове, безмитен магазин, фотограф на борда, просторни обществени зони и каюти.

Круиз Гръцки острови през октомври: Миконос – Патмос – Крит – Санторини и Кушадасъ. Ранни записвания до 30.06!

Първата спирка от програмата е остров Миконос! Осигурен е безплатен трансфер до Стария град и възможност за разходки и снимки.

Миконос, снимка Руслан Йорданов

А тези, които желаят, могат да се включат в организираната екскурзия с екскурзовод до Малката Венеция, великолепни плажове и традиционни селища! Не забравяйте вятърните мелници и пеликана !

На сутринта групата ще бъде в Кушадасъ (Турция), за да се отправи към към древния Ефес! Ефес е едно от Седемте чудеса на древния свят. На практика Ефес е известен с Храмът на Артемида, разположен наблизо, построен през 550 г. пр.н.е., понастоящем разрушен. Мястото, на което е бил храмът е в днешния гр. Селчук.

Ефес/Снимка Руслан Йорданов, Bgtourism.bg

Пътешествениците ще разгледат древния град Ефес, павираните му улици, запазените Агора, Одеон, Библиотека, фонтани, Храмове и къщи на богати семейства, Къщата на Дева Мария. Ефес е един от най-големите, очарователни и вдъхновяващи Археологически музеи на открито в света.

Остров Патмос ще очарова българските туристи със своята красива и съхранена природа, със своето спокойствие и красиви бели къщички, кацнали върху зеления релеф на острова. Тук програмата включва посещение на манастира Св.Йоан и пещерата на Апокалипсиса.

Патмос е най-северният остров от Додеканезите и от векове е известен като място за поклонение, тъй като той е споменат в Откровението на Йоан – последната книга на Библията. Ще чуем и за легендата за създаването на острова.

Остров Патмос/Снимка Руслан Йорданов, Bgtourism.bg

На следващия ден корабът ще продължи своето пътуване към най-южния и най-голям гръцки остров –  Крит!

На остров Крит може да опитате от традиционния домашен десерт лукумадес

На място туристите ще видят Минойския дворец Кносос – първата европейска цивилизация!

В Ираклион имате възможност и да посетите уникалния Археологически музей, събрал съкровища от Двореца Кносос и цял Крит.

Крит/Снимки Руслан Йорданов, Bgtourism.bg

Безспорно, едно от най-красивите места на света е о. Санторини! Впечатляващи гледки от ръба на калдерата към морето се преливат към ослепително белите градчета Тира, Фиростефани, Имеровигли.

Цялото пътуване на острова се предлага неописуемата гледка към вулкана и малките островчета в него Тирасия, Палеа Камени и Неа Камени.

Ще бъде осигурено достатъчно време в Ия за разходка из павираните улички, шопинг и снимки.

Санторини/Снимка Руслан Йорданов, Bgtourism.bg

За любителите на морски приключения има възможност и за екскурзия – круиз до вулкана и къпане в термалните извори. Любителите на археологията не са забравени – те могат да изберат екскурзия до разкопките на Акротири – едно от най-добре запазените минойски селища от бронзовата епоха.

След богатата програма на гръцките острови Ви очаква релакс, вкусна храна и спиращи дъха гледки към морската шир от борда на кораба, по обратния път към дома! 

Снимка Руслан Йорданов, Bgtourism.bg
Запознайте се с предложението на SOLVEX ТУК!
Сподели публикацията