Бургас. Международният координатор на Програма „Син флаг“ Алесандро Венти извършва проверка на българските плажове и Марина Диневи, носители на престижната световна награда Син флаг. Информацията за Bgtourism.bg съобщи националният представител на програмата за страната ни Станимир Георгиев.

Проверката обхваща плажове по цялото българско Черноморие, като на контрол подлежи изпълнението на всички критерии на Син флаг, отнасящи се до качествата на водата за къпане, информацията, безопасността и екологосъобразното управление. „Международният одитор е много впечатлен от високия стандарт на българските плажове и яхтеното пристанище със Син флаг и на база на своите наблюдения той подготвя и ще изпрати доклади до Българско Движение „Син флаг“, за да бъдат споделени с всички проверени участници в Програмата“, сподели пред Bgtourism.bg Станимир Георгиев.

„Предвид скандалните твърдения за проблеми с морската вода в началото на сезона и напоследък, разпространявани от български медии, е хубаво, че независима международна проверка ги опровергава. Защото, ако се вее Син флаг на плаж, това означава, че той изпълнява строгите критерии на Програмата „Син флаг“, което е гаранция за здравето и сигурността на посетителите“, допълни Георгиев.

Освен плажовете и марината, Алесандро Венти провери и единствения хотел по българското Черноморие, отличен от Фондацията за екологично образование и Българско Движение „Син флаг“ с екоетикета Зелен ключ – Топола Скайс, като похвали екипа за отличната работа по прилагането на екологичните и социалните изисквания на този стандарт и устойчивото управление и ги поздрави за заслужената награда.

Сподели публикацията

Официален туристически портал на България | Открий България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA