Ресторант ARIA – новият адрес за вкусна, авторска кухня и незабравими вечери в София
Ресторант ARIA – новият адрес за вкусна, авторска кухня и незабравими вечери в София
Slide
Slide
Slide
Slide

София. ARIA – това е името на най-новия ресторант в София, който отвори врати. В кухнята му успешно се вихри един от обичаните и популярни шеф-готвачи у нас –  шеф Атанас Балкански. Неговият майсторлък отдавна е спечелил сърцата на кулинарните естети, които вече знаят новият адрес за вкусно обедно меню, авторска кухня и за незабравими летни вечери в столицата, комбинирани с вкусни ястия и маркови питиета. ARIA се намира в центъра на София, на ул. “Узунджовска” 7-9.

“Създадохме ARIA за хората, които ценят добрата храна и хубавото вино. За тези, които обичат да откриват нови вкусове и да споделят незабравими моменти с любими хора. Постарахме се да придадем на интериора ни приветлив и същевременно модерен вид, в който нашите гости да се чувстват уютно”, споделя пред Bgtourism.bg Димо Фешев – партньор и управител на проекта.

“Основната концепция, която сме разивали години наред я налагаме и тук, а именно да предложим на хората авторска храна, подчинена на годишните сезони с водещ български мотив. Главно действащо лице в кухнята на ARIA е шеф Атанас Балкански. Второ поколение готвач, завършил кулинарна академия в България, с опит и практика в различни ресторанти по света. Познат е на широката публика и от кулинарния формат Hell’s Kitchen, където завоюва почетното второ място. Неговата философия в кухнята е да показва български рецепти, пречупени по модерен начин или да залага на класически интернационални рецепти, но с присъствие на характерни български продукти.

Световната хотелиерска група Accor навлиза в България с марката Mercure

Красивите и интересни презентации са неизменна част от неговия стил, но вкусът е винаги на първо място. В менюто ни ще откриете салати, съчетаващи свежестта на сезона, интересни разядки, които да споделите с приятели и любими хора. Разнообразие от студени и топли предястия. В графа специалитети сме се постарали да предложим интересни ястия, покриващи всякакви вкусови изисквания. А десертите – те са просто задължителни! Всичко това върви в унисон с годишните сезони. Тази концепция ни позволява да използваме пресни и подходящи продукти, както и да предлагаме разнообразни и интересни позиции в нашето a la cart меню”, разкрива пред нас Фешев.

“За почитателите на виното сме селектирали лист с над 80 позиции, като сме се постарали да обхванем различни държави, региони и стилове. Нашите гости ги очаква богат избор от български вина с внимание към местни сортове, които разкриват уникалния характер и тероар на нашата земя. Наред с това, във винения ни лист сме поместили разнообразни предложения от прочути винарски региони на Франция, Италия и Испания, както и от други части на стария свят. За любителите на нови открития, предлагаме и интересен подбор от Нов свят, който ще ви впечатли със своите различни аромати и вкусови профили.”, допълва управителят на заведението. Последвайте страницата на ресторант ARIA във фейсбук, за да научавате ексклузивно обедните менюта и възможности, които заведението ще предлага.

Сподели публикацията