Тодор Иванов

Тодор Иванов, Condor Sport
Специално за Bgtourism.bg

Доха. Многобройни атракции предлагат домакините на световното първенство по футбол на феновете, които са избрали да посетят Доха. Атмосферата около стадионите е впечатляваща и запалянковците имат възможност чрез много активности да разнообразят своя престой. Привържениците на Цар Футбол могат да влязат в ролята на футболисти, да закачат към себе си  устройства с новите технологии и да разберат колко км са изминали, какъв пулс имат и всичко, което отчитат те. Създадени са малки зали за футбол, където феновете могат да се самоорганизират на два отбора и да проведат мини срещи.

Спонсорите на световното организират много игри с подаръци. Феновете се включват в игри на дузпи и в много други атракции, с които да се забавляват и да получат награди. На малки и огромни екрани се наблюдават срещите извън стадионите за всички, които нямат билети за мачовете.

Катар ще привлича туристи за кайтсърф

Тодор Иванов днес ще подкрепя Сърбия в мача срещу Камерун

Фен зоните за привържениците са райско място за тях, като единствено цените на бирата и сандвичите са високи. Дълги опашки се извиват за безплатни флагчета за отборите, като сред най-търсените сувенири е талисманът на световното, цената му е 40 евро. Има и магазини на ФИФА, в които феновете могат да се сдобият дори с фланелки на отборите от предишни световни първенства.

Националният музей на Катар – едно от забележителните места, които феновете на футбола трябва да посетят по време на Мондиала

Най-голямото предимство е, че навсякъде в Доха има хора, които помагат с информация и насочват – няма как турист от чужбина да се обърка. Спокойно е и уредено. Домакините предлагат добра организация, а най-хубавото е, че феновете имат възможност да гледат повече от един мач на ден, тъй като всички стадиони са в Доха.

Вечер небостъргачите са оцветените с цветовете на отборите, които играят, а след това на отборите, които са победили.

Резултатите до момента са много интересни, а в много групи ситуацията е завързана. последните срещи от групите ще определят кои да продължат напред. Днес всички стискаме палци за Сърбия.

Сподели публикацията

Хотел Радинас Уей Боровец Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA