Тодор Иванов
Slide
Slide
Slide
Slide

Тодор Иванов, Condor Sport
Специално за Bgtourism.bg

Доха. Многобройни атракции предлагат домакините на световното първенство по футбол на феновете, които са избрали да посетят Доха. Атмосферата около стадионите е впечатляваща и запалянковците имат възможност чрез много активности да разнообразят своя престой. Привържениците на Цар Футбол могат да влязат в ролята на футболисти, да закачат към себе си  устройства с новите технологии и да разберат колко км са изминали, какъв пулс имат и всичко, което отчитат те. Създадени са малки зали за футбол, където феновете могат да се самоорганизират на два отбора и да проведат мини срещи.

Спонсорите на световното организират много игри с подаръци. Феновете се включват в игри на дузпи и в много други атракции, с които да се забавляват и да получат награди. На малки и огромни екрани се наблюдават срещите извън стадионите за всички, които нямат билети за мачовете.

Катар ще привлича туристи за кайтсърф

Тодор Иванов днес ще подкрепя Сърбия в мача срещу Камерун

Фен зоните за привържениците са райско място за тях, като единствено цените на бирата и сандвичите са високи. Дълги опашки се извиват за безплатни флагчета за отборите, като сред най-търсените сувенири е талисманът на световното, цената му е 40 евро. Има и магазини на ФИФА, в които феновете могат да се сдобият дори с фланелки на отборите от предишни световни първенства.

Националният музей на Катар – едно от забележителните места, които феновете на футбола трябва да посетят по време на Мондиала

Най-голямото предимство е, че навсякъде в Доха има хора, които помагат с информация и насочват – няма как турист от чужбина да се обърка. Спокойно е и уредено. Домакините предлагат добра организация, а най-хубавото е, че феновете имат възможност да гледат повече от един мач на ден, тъй като всички стадиони са в Доха.

Вечер небостъргачите са оцветените с цветовете на отборите, които играят, а след това на отборите, които са победили.

Резултатите до момента са много интересни, а в много групи ситуацията е завързана. последните срещи от групите ще определят кои да продължат напред. Днес всички стискаме палци за Сърбия.

Сподели публикацията