Новият курорт разполага с 50 стаи, всички ще бъдат заети по време на световното първенство по футбол
Slide
Slide
Доха. На северното крайбрежие на Катар има перфектен вятър и топла кристално чиста вода – идеалното място за кайтсърфинг, което от октомври тази година вече е на световната карта на новите курорти за отдих и спорт. В Катар обичат спорта и имат специално отношение към него – веднъж имат официален почивен ден на националния си празник и втори път, когато е Денят на спорта.
FKB (Fuwairit Kite Beach) е специално построен курорт за кайтсърф. Намира се на час северно от Доха и международното летище Хамад, на брега на Арабско море е. По време на световното първенство по футбол всички стаи са запазени от туристи от Германия. Единият от инструкторите е от Аржентина и ни разказва за условията и възможностите за кайтсърф, а служителка от Шри Ланка ни представя базата за настаняване. Да си чужденец в Катар не е аутсайдерство, а богатство, което си има своя чар и се толерира.
Курортът FKB е част от Tapestry Collection by Hilton brand, разполага с 50 стаи в три категории. Целта е FKB да се превърне в желана ваканционна дестинация за търсещите приключения. Това място е истински рай както за начинаещи, така и за професионалисти.
Заедно с прекрасни условия за настаняване и красиви пясъчни брегове, курортът разполага с няколко пространства за отдих, включително басейн, зала за йога с панорама към плажа, кино на открито и съвременна фитнес зала.
В горещите дни гостите могат да утолят жаждата си със студени напитки, а менюто на ресторанта включва интернационална кухня.
Сподели публикацията