Стартира инициатива “Младежка кулинарна академия” в к.к. Св. св. Константин и Елена
Стартира инициатива “Младежка кулинарна академия” в к.к. Св. св. Константин и Елена
Slide
Slide
Slide
Slide

Св. св. Константин и Елена. По официални данни на БНБ приходите от входящ туризъм за периода юни -юли 2023 г. са над 1,7 млрд. лв., което е увеличение с 18% спрямо същия период на 2022 г. Това съобщиха от Министерството на туризма на откриването на туристическото изложение “Дестинация Варна”, което е партньор на форума.  По официални данни на НСИ за периода юни-юли 2023 г. има ръст на туристите с около 12% спрямо същия период на 2022 г., а увеличението спрямо същия период на 2019 г. е с около 4%.

Официално откриха седмото издание на туристическото експо „Дестинация Варна“

В поздравителния си адрес министърът на туризма Зарица Динкова отбелязва към организаторите на експото, че Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите – регионална структура на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, през годините е изградила своя авторитет с последователната си и устойчива политика, подпомагайки развитието на хотелиерството и ресторантьорството в региона на Варна. 

“Вярвам, че няма друг път за успешното развитие на туристическия продукт на България, освен опазването и използването на ресурсите по възможно най-добрия начин,  непрекъснатото повишаване на качеството, внедряване на иновации и най-добрите световни практики в областта, придържане към политика на устойчиво развитие, стремеж към все по-добро представяне и все по-активни и целенасочени маркетингови дейности”, допълва министърът.

“В период на безпрецедентни за България, региона и света кризи като пандемията, войната в Украйна и последвалата икономическа криза, инфлацията на стоки, услуги и енергоизточници – българският туризъм успя да устои. Туристическия бизнес не престана да работи, въпреки множеството затруднения и предизвикателства, намери онези бизнес модели, които му позволиха да остане устойчив стълб в туристическата екосистемаМинистерството на туризма високо цени способността на бранша да задържи вниманието на българския и чуждестранния турист в тези предизвикателни времена. А доказателството за това са и резултатите към момента от настоящия сезон”, добавя Динкова.

От МТ припомнят за трудното начало на сезона и отбелязват, че през юли 2023 г. е била отчетена добра заетост на леглата в най-големите ни курортни комплекси к.к. Слънчев бряг 83%, а в к.к. Златни пясъци 73%.

Сподели публикацията