Slide
Slide
Slide
Slide

София. България е домакин на 109-тото заседание на Борда на директорите на Европейската туристическа комисия. В събитието участва заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева. Тя отбеляза, че това е редовна среща на Европейската туристическа комисия, като всяка страна домакин използва възможността да рекламира своята дестинация в рамките на подобен форум.

От името на министъра на туризма Зарица Динкова зам.-министър Георгиева приветства участниците, като по думите на министъра туристическата индустрия все повече осъзнава своята отговорност за устойчивост. Политиките за възстановяване на туризма все повече разглеждат зеления и цифров преход като най-важните стълбове за по-голяма стабилност на туристическата екосистема.

Фокусът на Министерството на туризма е насочен върху създаването на условия за устойчиво развитие на туристическите региони, както и повишаване качеството на туристическия продукт, на основата на партньорство между всички заинтересовани страни. В тази връзка страната ни се нарежда сред страните с най-бързо възстановяване на входящия туризъм за първите месеци на 2023 г. с добро съотношение между цена и качество, според проучване, направено от Европейската туристическа комисия.

България е член на Европейската туристическа комисия от 1993 г. Това е отлична възможност за участие в проекти, инициативи, както и за обмен на добри практики в туристическия сектор както в Европа, така и с потенциал пазари на дълги разстояния.

Сподели публикацията