Пътник 1 000 001 за сезон 2023 пристигна днес на летището във Варна (снимки)
Пътник 1 000 001 за сезон 2023 пристигна днес на летището във Варна (снимки)
Slide
Slide
Slide
Slide
Варна. Пътник 1 000 001 за сезон 2023 пристигна днес на летището във Варна. Официалното посрещане изненада приятно Милена Джусто, която пътуваше с дъщеря си Ребека. Двете кацнаха на летището с полет на Австрийските авиолинии от Виена. Оказа се, че Милена, чиято майка е българка, живее в Италия и се прибира след 11-годишно отсъствие от България.
Поздравления за професионализма и организацията на прекрасното тържество – за Димитър Костадинов, изпълнителен директор на летището, Николай Секалов, главен координационен директор във „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт ” АД, за екипите на Летище Варна и на авиокомпанията, съобщи в своята страница в социалните мрежи кметът на Варна Иван Портних, който присъства на събитието.

Тази година Летище Варна посрещна своя пътник № 1 000 001 повече от месец по-рано, в сравнение с 2022 г., което е индикатор за възстановяването на трафика на морското летище след пандемията от COVID-19, довела до значително намаляване на въздушния трафик по цял свят.

През тази година Летище Варна отчете и най-натоварения си зимен сезон в цялата история, предлагайки богато разнообразие от дестинации – 18, обслужвайки рекорден брой полети и пътници. За първото полугодие (януари-юни 2023 г.) летището отчита ръст от +58%, спрямо 2022 г. и +9%, спрямо предпандемичните данни от 2019 г.

Austrian Airlines стартират оперирането на полети до Летище Варна още през 2005 г. и със своята широка мрежа от дестинации, вече в продължение на 18 години успешно свързват Варна и региона до множество страни от цял свят. Само по маршрута Виена-Варна до момента са извършени близо 12 000 самолетодвижения, превозвайки приблизително 1 000 000 пътници, което е доказателство за популярността на тази полетна линия през годините. Тя се извършва целогодишно, като през летния сезон е ежедневна, а през зимата се извършва 4 пъти седмично.

„Във „Фрапорт Туин Стар” сме много щастливи да увеличим трафика ни през 2023 г., но има още много необходими стъпки, за да позиционираме България като туристическа дестинация. Имаме нужда от много повече маркетинг в нашите основни държави, както и за привличане на нови пазари като Северна Европа и Близкия Изток. Но днес всички празнуваме и сме радостни да приветстваме пътник № 1 000 001!”, заяви Главният изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД – д-р Франк Кванте.

„Горди сме да отпразнуваме днес нашия пътник №:1 000 001 заедно с нашия дългогодишен партньор Летище Варна! Тази впечатляваща цифра е крайъгълен камък в нашето успешно сътрудничество от 2005 г. насам и искаме да изразим нашата благодарност на Летище Варна, тъй като техните професионализъм и ефективност са от основно значение за безпроблемното изпълнение на нашите полети. Заедно очакваме с нетърпение да продължим да предоставяме отлично изживяване при пътуване и да изведем нашето партньорство в успешно бъдеще”, сподели Михаел Трестл, Главен търговски директор на Austrian Airlines.

Летище Варна с нетърпение очаква да обслужи всички пътници и гости с характерното си високо ниво на качество на услугите и да осигурява спокойно пътуване на пътуващите!

Сподели публикацията