TUI Германия възстановява полетите си от Хановер до морските ни летища, в Бургас очакват 20% повече пътници от Великобритания
TUI Германия възстановява полетите си от Хановер до морските ни летища, в Бургас очакват 20% повече пътници от Великобритания
Slide
Slide
Slide
Slide

Бургас. Основната цел на новата процедура към Министерството на туризма и проектите, по които ще работят община Бургас и общините от Южното Черноморие е удължаване на туристическия сезон, както и повишаване на туристическата заетост в месеците извън активния летен сезон, повишаване имиджа на България и региона на различните пазари с качествено нови туристически продукти.

Община Бургас е сред одобрените участници за предоставяне на финансова помощ по най-новата програма на Министерството на туризма, която бе въведена за първи път от настоящия министър Зарица Динкова. Чрез „Програма за финансиране на маркетингови дейности на туристически услуги в Черноморските общини в България“, известна сред туристическите експерти и като Програмата “Динкова”, в следващите месеци ще се осъществи рекламна кампания на дестинация Бургас – Южно Черноморие на външни, атрактивни туристически пазари в партньорство с едни от най-големите туроператори в Европа и с летищния оператор на летище Бургас – „Фрапорт“.

Франк Кванте: Министерството на туризма обедини всички важни играчи в туристическия сектор с новата програма за реклама на Черноморските общини

Община Бургас бе одобрена като бенефициент по два проекта. По единия ще се изпълняват маркетинг дейности съвместно с най-големия туроператор за пазар Полша – ИТАКА. През последните години се забелязва засилен интерес и ръст на туристите от тази държава, която отново бе сред топ 5 на дестинациите за изминалия сезон на Летище Бургас. Вторият проект, който община Бургас ще разработва е в партньорство с Jet2Holidays чрез БТС (Бългериън Турист Сървисиз) за промотиране на дестинация Бургас на туристически пазар Великобритания. Цели се повишаване разпознаваемостта на България и нейното Черноморие, като сигурна и привлекателна дестинация на най-важния стратегически пазар в последните три десетилетия за региона.

„България Еър“ пуска директни полети от Варна до Париж, Прага, Атина, Франкфурт и Варшава

Във всички проекти Бургас ще си партнира с общините от Южно Черноморие, като това обединение цели да наложи единен и разпознаваем бранд, а чуждестранните туристи да насочат още повече интереса си към морските общини и района на Странджа.

Общини-партньори в проектите са Несебър, Поморие, Приморско, Царево, Малко Търново. Предстои да се изпълняват проекти за пазари Полша, Великобритания, Чехия, Германия, Скандинавия и Дания. Дейностите ще бъдат свързани с изработване на атрактивни видеоклипове и графично съдържание, с което дестинация Бургас – Южно Черноморие ще бъде промотирана на съответните пазари. В рамките на програмата общините от региона ще разработят и предложат заедно с туроператорите различни туристически продукти, свързани със семеен, морски, здравен, спортен, фестивален и други видове туризъм. Ще се заложи на директна реклама в чуждестранните градове, обхващаща „горещи“ точки като метро станции, автобусни линии, дигитална външна реклама, както и онлайн реклама спрямо различни таргет групи и платформи.

Сподели публикацията