Бургас. Последните почивни дни в Бургас за месец август са оставени на свободния дух и творческия заряд. „Уикенд без име“ включва две музикални събития, с които парти настроението в морския град продължава с пълна пара.

Зашеметяващ фестивал “ЕГАСИ ФЕСТА”, включващ над 25 хип-хоп имена, ще се проведе на 25 август (петък) и 26 август (събота) на Морска гара. Първото му издание стъпва със замах, с потенциала да разтърси морския град в две епични вечери, тематично разделени на старата школа и новата вълна.

В петък ще чуете най-емблематичните имена в този стил, в т.ч. Гумени Глави, Спенс, Слим, Румънеца и Енчев, Рап Нация, Лора Караджова, GOODSLAV, NDOE, Лошите, Бенджамини, Силвия от Антибиотика, Lil Sha, Tufo, RBR, DJ Dian Solo, DJ Marti G, DJ FED и много други.

Ексклузивна СПА почивка в Barcelo Royal Beach с голяма отстъпка през септември

Програмата за събота включва част от най-актуалните съвременни трап, дрил и “New school” изпълнители, като FYRE, Dim4ou, Mom4eto, Явката DLG, Секта, DJAANY, PG & Drink, GOCATA, THEO, DJ POKERA и други.

„Стартът на двете фестивални вечери е от 18.00 ч., като партито ще продължи до 03.00 ч., защото превръщаме Морска гара – Бургас в най-големия клуб на открито”, споделят организаторите от Fest2You.

Повече информация за „Егаси феста“ можете да откриете тук: www.facebook.com/profile.php?id=100091296523882

Още едно музикално събитие ще затвърди статута на Бургас на фестивален град. Младежките рок групи Mercury Falls, Crystal Dust, ЛaTé, Внапредвид, Detention Trio, People of Maha, Abyss, Astrea, Hellbound и GASP се събират в Бургас, за да станат част от „РОЯКА ФЕСТ“. Инициативата се организира от Община Бургас и е естествено продължение на пожъналия огромен успех ученически фест през месец май.

В цели два дни – 24 и 25 август (четвъртък и петък) – на откритата сцена Fluca пред Експоцентър „Флора“ ще прозвучат рок мелодии на млади музиканти от Бургас, Варна, Пловдив, София и Несебър. Началото на концерта на 24 август е в 17:00 часа, а на 25 август – от 18:30 часа. Входът е свободен.

Ако музиката не ви е достатъчна, почивните дни в Бургас ще бъдат посветени и на спорта! Стотици хвърчила на кайтисти ще изпълнят Бургаския залив през следващите дни. През уикенда ще се проведе Държавното първенство по кайтсърф.

Две българки са част от експертно жури, което ще оценява кандидатите за европейските награди за иновация в СПА индустрията

На кайт зоната на Северен плаж очакваме най-добрите кайтисти в България (над 60 души), включително и олимпийски надежди на страната. Яхтклуб „Черноморец Бургас” и Община Бургас, както и Българска федерация по ветроходство, отново ще представят чудесните възможности на града за развитие на ветроходните спортове.

Кайт състезанията ще включват едни от най-атрактивните дисциплини: Foil Race, Foil Free Ride, Course Race – twin tip / strapless, Hang Time. За първи път ще бъдат проведени гонки и в най-новата дисциплина Wing surf. Ще бъдат връчени награди на победителите в отделните класове и възрастови групи (мъже, жени, младежи и девойки), както и ще станат ясни държавните шампиони в отделните дисциплини.

Сподели публикацията

Официален туристически портал на България | Открий България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA