Снимка FB Мальовица ски
Slide
Slide
Slide
Slide

Мальовица. От 2020 година насам планинският курорт Мальовица, намиращ се в живописната Рила планина, е обект на значителни инвестиции и претърпя пълна трансформация. Резултатите са на лице. През последния януарски уикенд рекорден брой любители на зимните спортове и планината посетиха курорта, съобщи „24 часа“.

​Това беше и първият уикенд за този ски сезон, през който имаше и нощни спускания, които са предпочитани от голям брой туристи, тъй като вечер е по-спокойно, а и планината на светлината на луната е неповторима.

​„Рекорден брой туристи посетиха курорта Мальовица този уикенд. Всички трасета са отворени. Целият ни екип работи неуморно, както в работата с клиенти, така и по поддръжката на съоръженията. Стараем се ски сезонът да премине максимално гладко и всички да са доволни“, заявиха от управата на курортния комплекс.

Снимка malyovitsa.com

​Любителите на белите спортове, които посетиха курорта Мальовица през уикенда, споделят, че са приятно изненадани от ниските цени за ползване на съоръженията за качване, ски гардеробите, ски инструкторите и дори на ресторантите.​

​Мальовица е подходящо място и за любителите на силни усещания, не само защото районът е предпочитано място за алпинизъм. Другата причина е, че именно поради разчупения ландшафт и дебелата снежна покривка вдигането на адреналина за търсещите подобни изживявания е гарантирано.

​Но в курорта Мальовица има място и за начинаещите. За всички, които сега прохождат в зимните спортове е отредена малката писта на Меча поляна с минимален наклон, на която инструктори с дългогодишна експертиза, професионализъм и специален индивидуален подход помагат в първите им стъпки.

​Едно от интересните места около емблематичната мальовишка Меча поляна е специалната писта за шейни, където и малки и големи се забавляват, спускайки се по стръмния склон, а след това качването е лесно, благодарение на модерната транспортна лента.

Сподели публикацията