Анелия Дечева е новият началник на отдел „Култура и туризъм“ в Община Плевен
Анелия Дечева е новият началник на отдел „Култура и туризъм“ в Община Плевен
Slide
Slide
Slide
Slide

Плевен. Анелия Дечева – дългогодишен диригент на Общински хор „Гена Димитрова“, е новият началник на отдел „Култура и туризъм“ в Община Плевен. Тя е избрана след проведен конкурс и днес е била представена официално от кмета на Община Плевен д-р Валентин Христов на седмичното оперативно заседание в Общината, в присъствието и на медиите.

Анелия Дечева е добре познато име на културната общественост в Плевен. Възпитаник е на Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков” – гр. Плевен, след което и на Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив, магистър е по „Музикална педагогика” и „Оперно пеене и дирижиране”. Има второ висше от Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”, специалност „Библиотекознание и библиография”.

Професионалната й реализация включва:

В периода 1987 г. – 1995 г. е завеждащ отдел „Изкуство“ в библиотека „Христо Смирненски”, Плевен. В същия период е и хормайстор и вокален педагог към Градския хор „Катя Попова”;

Март 1995 г. до 2008 г. е солист и артист – хорист в Плевенска филхармония с открита оперна сцена, Хорова формация;

От януари 2004 г. до 2008 г. е асистент режисьор и вокален педагог в Драматично-куклен театър „Иван Радоев“, гр. Плевен;

От 2008 г. до момента е диригент на Общински хор „Гена Димитрова“. Като музикант и певица организира камерни формации с деца и професионални певци, с които изнася концерти с класическа и поп музика. Преподава оперно пеене и солфеж на начинаещи певци, както и поп и джаз пеене във вокална формация „Арлекино“ и на индивидуални изпълнители.

Сподели публикацията