Slide
Slide
Slide
Slide

Пампорово. „По принцип в курорта Пампорово досега не е имало силно посещение на туристи от Израел, но сега и малкото резервации  оттам за новия сезон вече са анулирани“.

Това каза за Радио Пловдив изпълнителният директор на „Пампорово“ АД Мариян Беляков по повод очаквания отлив на израелски туристи заради конфликта в Ивицата Газа. По думите му, останалата част от ранните резервации за новия сезон е сходна с обичайната за курорта – основно с чуждестранни гости от Великобритания и Ирландия, както и от балканските страни.

Изпълнителният директор на „Пампорово“ АД очаква туристите от балканските страни да останат в местите курорти заради двата военни конфликта в Украйна и в Израел и Ивицата Газа.

„Мисля че хората ще пътуват по-малко заради напрежението в Европа по отношение на сигурността, а и увеличението на цените в курортите между 20 и 30%. Цените на услугите при нас също ще имат увеличение, но едва ли с темпа на реалната инфлация, защото иначе много от продуктите ще станат непродаваеми“, прогнозира още той.

Според Мариян Беляков най-вероятно в средата на ноември ще приключат проверките и ще е готов за пускане новият шестседалков лифт от „Малина“ до връх Снежанка.

„Нашите очаквания са за по-ранен старт на сезона тази година, такива са нагласите, а и статистическите данни показват това“, посочи Мариян Беляков.

Сподели публикацията