Slide
Slide
Slide
Slide

Чепеларе. За трета поредна година фирма „Ростер“ ООД – гр. Смолян като основен спонсор, организира в град Чепеларе състезания по летен биатлон в дисциплини спринт и индивидуално във две възрастови групи – момичета и момчета и момичета и момчета младша възраст. Тази година се проведоха в периода 25-27 август.
На 27 август завърши състезанието в дисциплина „индивидуално“, а на 26 бяха наградени официално призьорите в дисциплина „спринт“ на площад „Олимпийски“ в центъра на Чепеларе.

Над 100 -те състезатели от цяла България, които премериха сили с хъс в състезанията по летен биатлон за купа „Ростер“ в град Чепеларе са от отборите: СК „Рожен-Чепеларе 2016“, „Сапарева баня“, „Аякс“ – Троян, „Амбарица“ – Троян, „Банско“, „Боровец“, „Рилски спортист“ -Самоков, СК „Ихтиман Бодрово“ и Спортен клуб по биатлон и ски „Мартели“ – Пловдив. Множество треньори, спортисти, бивши и настоящи състезатели присъстваха и с радост се срещнаха, за да обменят опит и незабравими спомени.

Кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев изказа своята благодарност към генералния спонсор на състезанието Росен Терзиев – управител на фирма „Ростер“ ООД, поздрави състезателите, родителите и треньорите за постигнатите резултати.
Спортните емоции в Чепеларе споделиха и част от големите национални величия в биатлона от националния отбор с дългогодишен треньор господин Боран Хаджиев: Радка Попова – европейска шампионка, Ирина Никулчина – бронзова медалистка от Олимпиадата през 2022г. и настоящ треньор на отбора на Банско и олимпийската ни шампионка по биатлон в Нагано 1998 г. от Чепеларе, настоящ председател на отбора по биатлон на Чепеларе – Екатерина Дафовска.

Национални хайдушки празници „Капитан Петко войвода“ ще се проведат в Чепеларе

На състезанията, освен гореизброените, присъстваха и награждаваха Димитър Герджиков – участник в Олимпиада – биатлон, Радослав Янков – сноубордист номер 1 на България, носител на големия кристален глобус и други видни спортисти.
Организацията бе безупречна, наградите, осигурени от спонсорите на състезанието – фирма „Ростер“ ООД определено зарадваха участниците и състезанието при хотел „Борика“ премина гладко, сред приятно музикално оформление и настроение, за което се погрижи Борислав Киряков – спортна легенда в дисциплина алпийски ски от Чепеларе.

По време на състезанията се проведе демонстрация по стрелба с лазерно оръжие и състезание за родители и треньори. За демонстрацията бяха предоставени 10 броя лазерни оръжия от БФ Биатлон. Първа в демонстрацията се включи Екатерина Дафовска, която бе и ръководител на състезанията за купа „Ростер“ от календара на БФБ.
Желаещите имаха възможността да опитат да стрелят с безопасното лазерно оръжие за биатлон.

Състезанията се проведоха на стрелбище в парка на хотел „Борика“ – Чепеларе, създадено съвместно от чепеларския клуб по биатлон СК „Рожен – Чепеларе 2016“ и община Чепеларе. Мястото е предоставено безвъзмездно от собствениците на хотела за ползване като място за спорт. Треньорът на местния клуб по биатлон Венцислав Александров сподели, че предстои да го отблагодарят с фитнес уреди, дарени от Ръководството на Община Чепеларе, като благодари за цялостната подкрепа, която им оказват.

Устойчиво бъдеще: BUBSPA създава красива цветна градина с японски вишни в Родопите

Благородната инициатива от страна на всички съдии, които се отказаха от осигурените им хонорари като дарение в полза на СК „Рожен – Чепеларе 2016“ и добрият пример на спонсорите – семейство Росен и Емилия Терзиеви от фирма „Ростер“ ООД спечелиха сърцата на всички присъстващи и може би ще ни накарат да се замислим какво правим всички за бъдещето на България, за децата, спорта и т.н. Какво ни коства и какво ни дава?


След състезанията участниците почистиха природата и се разделиха с усмивки и приповдигнат спортен дух, а спонсорите от фирма „Ростер“ ще запазят красив благодарствен плакет от СК „Рожен-Чепеларе 2016“.

Сподели публикацията