Чепеларе. Със създаването на красива цветна градина с 50 японски вишни в Родопите ще бъде отбелязано десетото издание на годишния конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм (BUBSPA). Форумът ще се проведе на 11 и 12 септември, а домакин ще бъде община Чепеларе.

Сийка Кацарова: Здравният туризъм е бъдещето на Европа

Юбилеят тази година ще бъде съчетан с една по-голяма мисия – дългогодишната ангажираност на Медикъл/СПА и СПА сектора към растеж, иновация, опазване на околната среда и създаване на устойчиво бъдеще. Благодарение на подкрепата на кмета на община Чепеларе г-н Боран Хаджиев, професионалистите в туристическата индустрия имат възможността да изразят зелената мисия на здравния туризъм на практика, засаждайки „Градината на BUBSPA“ в обновения градски парк на Чепеларе.

Инициативата е много повече от просто засаждане на дървета. Членовете и партньорите на СПА организацията ще засадят дръвчета японски вишни, един от най-величествените символи на пролетта и новото начало. Със своята красота и изящност, тези дръвчета ще напомнят ежегодно за ролята в опазването на природата и мисията на BUBSPA за устойчиво бъдеще.

Туристическите компании вече могат да заявят участието си в специализираното изложение на BUBSPA в Пампорово

Символичното засаждане ще се състои на 12 септември 2023 г. в градския парк на Чепеларе като част от културната програма на Десетия юбилеен годишен конгрес. Към всички дръвчета в „Градината на BUBSPA“ ще има табелки с надписи с имената на отделните членове и партньори на организацията, които вече си закупиха дръвче и подкрепиха интересната инициатива. Цветовете на японската вишна са известни с пленителна красота и великолепие от нежно преливащи бялорозови багри. Градината има потенциал да се превърне в красива туристическа атракция през следващите години, като привлича туристи в планинското градче през пролетта.

България – европейска балнео и СПА дестинация, с богато наследство и бъдеще

Сподели публикацията

Официален туристически портал на България | Открий България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA