Slide
Slide
Slide
Slide

Истанбул. Нови, с по-висока маневреност и по-комфортни метробуси предлага Истанбул на местните жители и на многобройните гости на града, съобщиха от Службата за електрически трамваи и тунели /ИЕТТ/ към Истанбулската голяма община.

Превозните средства са с дължина 25 метра и капацитет 280 пътници, те са с по-висока мощност на двигателя. Оборудвани ни с информационни екрани за пътниците и множество USB точки за зареждане, метробусите предлагат на пътниците по-удобна възможност за транспорт.

Дневно метробусите превозват 1 милион пътници по 52-километров маршрут между Европа и Азия – от Бейликдюзю до Сьоютлючешме, спират на спирките на метрото.

Бурхан Немутлу: Българските хотелиери и ресторантьори ще удвоят приходите си след решаването на визовия проблем с Турция

Първите пет метробуса от новите модели с по-висок капацитет бяха пуснати в движение в мегаполиса. Броят на новите метробуси ще достигне 252 с 47 метробуса, които са планирани да се присъединят към обновения парк с метробусни коли до края на годината. 

Сподели публикацията