Носителите на наградите на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм за 2023 г./Снимка Руслан Йорданов, Bgtourism.bg

Пампорово. На официална гала вечеря, която се проведе в хотел „Орловец“ в Пампорово, бяха обявени носителите на годишните награди на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм (BUBSPA). Ежегодният конкурс, който е част от програмата на конгреса, традиционно отличава най-добрите в индустрията. Престижните награди бяха връчени в осем отделни категории, което специално жури утвърди.

Отличието за най-добра СПА концепция получи Kings Valley Medical & Spa. За втора поредна година наградата за „Най-добър морски СПА хотел“ беше присъдена на Casa di Fiore Medical&SPA hotel, а за най-добър градски СПА хотел беше признат хотел Петте елемента в Сапарева баня.

Планинският СПА хотел на годината е СПА комплекс Катарино. Най-добър Медикъл/СПА хотел на България за 2023 г. е хотел Палас в Слънчев ден. Екипът на Therma SPA&SPORT Complex беше удостоен с отличието „Най-добър СПА мениджмънт“.

Сийка Кацарова: Българите трябва да ползват здравните си осигуровки не само когато са болни, но и за превенция

Курортът „Св. св. Константин и Елена“ получи награда „Най-иновативна Медикъл/СПА дестинация“, а Sevtopolis Medical&SPA hotel беше признат, че има най-добра Медикъл СПА концепция през тази година.

Членовете на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм бяха приятно изненадани от организацията и домакините от община Чепеларе с възпоменателни златни медали по случай 10-годишното юбилейно издание на конгреса, които бяха изработени от Монетен двор. Сред специалните гости на празничната вечер беше Белчо Горанов – генерален секретар на Българския олимпийски комитет, който отличи д-р Сийка Кацарова – председател на BUBSPA, Тиери Дебюа – председател на Европейската СПА асоциация и на Френската СПА асоциация (ЕСПА), както и Чила Мезоси – генерален секретар на ЕСПА.

Ирена Георгиева в Пампорово: СПА туризмът отчита 12% ръст

Белчо Горанов от БОК удостои Тиери Дебюа от ЕСПА с почетен медал на олимпийската ни организация

Късметът в празничната вечер се усмихна на ваканционно селище Терма вилидж, чийто представител спечели 20 възглавници от томболата на Magniflex. За доброто настроение на гала вечерята се погрижи трио „Шоу тайм“.

Мариян Беляков: Пампорово ще се развива като целогодишен курорт, ще търсим минерална вода

Конгресът в Пампорово се проведе на много високо ниво и завърши с ясни послания, които са в подкрепа за развитие на балнео и СПА туризма, както и на българските общини, които искат да развиват този вид туризъм. Кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев и екипа му предложиха на своите гости богата културна програма, която разкри гостоприемството и традициите на прекрасния край в Родопите. Конгресът на Европейската СПА асоциация ще се проведе в началото на октомври в Карлови Вари.

Носителите на наградите в осемте категории за 2023 г.

Награда за НАЙ-ДОБЪР СПА МЕНИДЖМЪНТ
SPA&SPORT COMPLEX THERMA VILLAGE – Славка Неделчева

Награда за НАЙ-ДОБРА СПА КОНЦЕПЦИЯ
KING’S VALLEY MEDICAL & SPA HOTEL

Награда за НАЙ-ДОБРА МЕДИКЪЛ СПА КОНЦЕПЦИЯ
СЕВТОПОЛИС МЕДИКАЛ И СПА ХОТЕЛ, ПАВЕЛ БАНЯ

Награда за НАЙ-ДОБЪР ПЛАНИНСКИ СПА ХОТЕЛ
СПА КОМПЛЕКС КАТАРИНО

Награда за НАЙ-ДОБЪР МОРСКИ СПА ХОТЕЛ
CASA DI FIORE

Награда за НАЙ-ДОБЪР ГРАДСКИ СПА ХОТЕЛ
МЕДИКЪЛ/СПА ХОТЕЛ ПЕТТЕ ЕЛЕМЕНТА

Награда за НАЙ-ДОБЪР МЕДИКЪЛ/СПА ХОТЕЛ
ХОТЕЛ ПАЛАС, к.к. СЛЪНЧЕВ ДЕН

Награда за НАЙ-ИНОВАТИВНА МЕДИКЪЛ/СПА ДЕСТИНАЦИЯ
К.К. СВ. СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА

Сподели публикацията

Официален туристически портал на България | Открий България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA