България ще бъде страна почетен гост на туристическото изложение PHILOXENIA
България ще бъде страна почетен гост на туристическото изложение PHILOXENIA
Slide
Slide
Slide
Slide

София. България ще бъде страна почетен гост на туристическото изложение PHILOXENIA, съобщиха от Министерството на туризма за Bgtourism.bg. През годините туристическото ведомство комуникира успешно България на гръцкия пазар с разнообразни рекламни активности – телевизионни рекламни кампании по водещи телевизии като SKAI и ANT1 TV и участие в знакови събития, сред които международните изложения – PHILOXENIA, Thessaloniki International Fair и Athens International Tourism Exhibition. В резултат на това гърците все по-често търсят родните ни планински и СПА курорти.

Гърците масово ще прекарат у нас почивните дни за националния си празник 

Тазгодишното участие на страната ни на предстоящото международно туристическо изложение PHILOXENIA 2023, което ще се проведе в периода 10 – 12 ноември 2023, в гр. Солун, Гърция, ще бъде значително надградено, тъй като България ще бъде страна почетен гост на събитието. Престижната покана е отправена официално от организаторите на изложението – г-н Анастасиос Цикас – председател на борда на директорите и от г-н Кирякос Позрикидис – изпълнителен директор на Thessaloniki International Fair S.A към Министъра на туризма на Република България – г-жа Зарица Динкова, която ще отправи поздравителен адрес по време на официалната откриваща церемония на PHILOXENIA 2023.

България ще бъде страна почетен гост на туристическото изложение PHILOXENIA
Тази година България беше Почетна страна на 87-мото издание на Международния панаир в Солун.

Предложението от страна на г-н Цикас и г-н Позрикидис цели да подкрепи двустранните взаимоотношения в сектор туризъм и да засили туристопотока между двете страни. То идва в продължение на успешното участие на България като страна – почетен гост на солунския панаир – TIF 2023 г., което Министерството на туризма организира с фото корнер, както и в резултат на доброто съвместно сътрудничество – награда за най-представителен щанд на миналогодишното изложение и заявено поредно участие на страната ни в предстоящото международно туристическо изложение Philoxenia 2023 г.

Като страна почетен гост дестинацията ще се радва на засилено рекламно присъствие по време на изложението, чрез позициониране на логото на Българя в рекламни материали на изложението и промоционални активности в местни и национални гръцки медии, реклама на фасадата на експо центъра, безплатно участие в B2B програми и др.

Участие на предстоящото изложение от българска страна с дескове и работни места на представителния щанд на Министерството на туризма са заявили “Царевград Търнов” ЕООД, Столична Община ОП Туризъм, Община Варна и Община Банско, съобщават още от МТ за Bgtourism.bg. Щандът на дестинация България тази година е с уникален, иновативен дизайн, има топ локация и е на площ от 100 кв. м.

Зарица Динкова в Солун: България е посетена от над 540 хиляди гости от Гърция през първите шест месеца на годината

Участието на България на PHILOXENIA 2023 цели представяне на страната като сигурна и спокойна дестинация с дългогодишни традиции на качество и гостоприемство в туризма, съчетаваща красива и разнообразна природа, културно наследство, качество на разумна цена в планинските курорти, вкусна храна и отлични вина.

Сподели публикацията