ITA Airways пуска нов ежедневен директен полет Рио де Жанейро – Рим
ITA Airways пуска нов ежедневен директен полет Рио де Жанейро – Рим
Slide
Slide
Slide
Slide

Рио де Жанейро/Рим. ITA Airways стартира своята директна услуга между Рио де Жанейро и Рим. Първият полет AZ 673, свързващ двата града, излита в 15.45 ч. от летище Рио де Жанейро-Галеао и се изпълнява с Airbus A330neo на компанията, еталон по отношение на технологии, дигитализация, иновации, ефективност, дизайн и върховен израз на Made in Italy.

За да отпразнуват пускането на новия междуконтинентален маршрут, свързващ Бразилия и Италия, се проведе церемония по прерязване на лентата на изхода за заминаване в Рио де Жанейро.

Разширяването на ITA Airways на дълги разстояния е един от основните стълбове на стратегията на компанията, тъй като не само генерира рентабилност, но също така увеличава връзките на къси разстояния, спомагайки за разширяване на капацитета на междуконтиненталната мрежа.

„Много съм щастлив да бъда тук днес, за да открия новия ни директен полет от Рио де Жанейро до Рим. Това е третата дестинация за дълги разстояния, която откриваме през 2023 г., година, която отбелязва най-големия растеж на ITA Airways на междуконтиненталния пазар след откриването на Вашингтон и Сан Франциско през летния сезон. – каза Емилиана Лимозани, главен търговски директор на ITA Airways и главен изпълнителен директор Volare – Нашата цел е да станем референтен превозвач за мобилността на европейците. Развитието на нашата мрежа има силен фокус върху онези пазари, където търсенето на клиентите е по-високо и където има силно присъствие на италианската общност. Днес с пускането на маршрута Рио де Жанейро – Рим направихме крачка напред към тази цел. „Дестинацията Рио де Жанейро не само играе стратегическа роля за бизнеса и товарния трафик, но също така допълнително укрепва нашата експанзия в Южна Америка, любима дестинация за почивка на италианците и дом на милиони хора от италиански произход. Със средно 21 седмични двупосочни полета между Бразилия и Италия, връзките са гарантирани за всички желаещи да пътуват между двете страни.

С пускането на новия директен полет ITA Airways ще изпълнява 14 седмични полета между Рио де Жанейро и Рим, което ще добави към 28-те седмични полета, които вече свързват Сао Пауло, най-гъсто населения град в Бразилия, с италианската столица. Това ще увеличи общия брой седмични полети между Бразилия и Италия до 42, докато връзките на ITA Airways между Южна Америка и Италия ще нараснат до 56 седмични полета, включително 14-те седмични полета от Буенос Айрес.

Новата непрекъсната връзка затвърждава ролята на ITA Airways като безспорен лидер по отношение на директния трафик между Южна Америка и Италия и потвърждава, че компанията е предпочитаният превозвач за много италиански и местни общности в Бразилия и Аржентина, които избират нейните сини самолети, за да се чувстват дом“ от момента, в който се качат на борда.

От Рио, пътниците на ITA Airways могат да летят до основните дестинации в Бразилия, Чили и Южна Америка благодарение на споразуменията за SPA с LATAM и GOL.

Благодарение на споразумението за споделяне на кодове с Azul, те имат достъп през Сао Пауло до най-важните вътрешни дестинации в Бразилия като Куяба, Бело Оризонте, Куритиба, Порто Алегре, Ресифе, Сантос Дюмон. В допълнение към тези споразумения, партньорствата с Avianca и Aerolineas Argentinas предлагат на пътниците на ITA Airways богат избор от дестинации, оперирани в Южна Америка през центровете Маями и Буенос Айрес.

В подкрепа на стартиращите дейности за новия директен полет Рио де Жанейро-Рим, фотографската изложба „Картата на връзките: Рим и Рио де Жанейро между история, култура и големи страсти, изследваща взаимовръзките между двата града в области на историята, културата и спорта, ще бъде представен днес в сътрудничество с ANSA, първата италианска информационна агенция, в италианското консулство в Рио де Жанейро.

През настоящия зимен сезон ITA Airways ще обслужва 52 дестинации, включително 17 вътрешни, 23 международни и 12 междуконтинентални. Новите междуконтинентални дестинации Рио де Жанейро и Мале (Малдивите) добавят към вече изпълняваните полети до Ню Йорк, Бостън, Маями, Лос Анджелис, Сао Пауло, Буенос Айрес, Токио и Ню Делхи.

Сподели публикацията