Ето какво Transferoviar Călători съобщи за бърз влак Русе-Букурещ-Отопени
Ето какво Transferoviar Călători съобщи за бърз влак Русе-Букурещ-Отопени
Slide
Slide
Slide
Slide
Русе/Букурещ. Новите бързи влакове Alstom Coradia Lint 41 на TFC активно влязоха в търговско движение в северната ни съседка и обслужват все повече линии.
Влаковете, които развиват максимална скорост от 160 км/ч., се очаква да свързват Русе с румънската столица от март т.г., но информацията, публикувана в страницата Българи в Румъния във фейсбук не е потвърдена от железопътната компания. Очаква се от TFC да публикуват актуално прессъобщение.
Старт на линията ще бъде дадена веднага, след като приключат работите по модернизацията на линията Гюргево – Комана – Букурещ Север. Влакът от крайдунавския град ще стига и до летище Отопени. Пътуването ще е в рамките на 80-100 минути, а цената на билета ще бъде около 25 леи (5 евро), посочват още от фейсбук страницата.
Аlѕtоm Соrаdіа Lіnt 41 e лoĸoмoтив, който е cъcтaвeн oт двa вaгoнa в дизeлoвa или вoдopoднa вepcия. Bлaĸът paзпoлaгa cъc 130 ceдящи мecтa. 16 от тях сa в пъpвa ĸлaca.
* Bgtourism.bg изпрати официално запитване до румънската железопътна компания с въпроси относно цените на билетите, времетраенето на линията от Русе до Отопени и кога е реалният срок за старт на маршрута.
Сподели публикацията