Снимка FB TRANSFEROVIAR CALATORI
Slide
Slide
Slide
Slide

Русе. Румънската железопътна компания Transferoviar Călători излезе със съобщение относно информацията за бърз влак между Русе и летище Отопени, съобщи Русе Медия, позовавайки се на изявление на румънския железопътен оператор пред Владимир Митев – журналист от блога „Мост на приятелството“. Bgtourism.bg и редица медии от цялата страна все още не са получили официален отговор на запитванията си дали ще има скоростен влак по линията Русе-Летище Отопени, от кога, каква ще е цената на билета и какво ще е времетраенето на отсечката. Интересът към връзката Русе-Отопени идва, след като фейсбук страница обяви, че такава ще има от март 2024.

Ето и пълния отговор на компанията: Един от приоритетите на Transferoviar Călători е да отговори на нуждите на нашите клиенти, включително от гледна точка на разширяване на транспортната мрежа и създаване на нови достъпни маршрути за нашите пътници. За да постигне тази цел, нашата компания непрекъснато разглежда възможностите за разширяване на железопътната мрежа, за да предложи на пътниците устойчива транспортна алтернатива.

Въпреки това, от съображения за поверителност, в ранните етапи на проекти за разширяване на транспортната мрежа/създаване на нови железопътни маршрути, ние не можем да разкрием допълнителна информация за тези проекти. Такива въпроси, свързани с реалното изпълнение на проекти за разширяване на транспортната мрежа, като например междинни спирки по определен маршрут, се определят на по-късен етап от проекта, а не на ранен етап. Дори честотата на влаковете е детайлен елемент, който трябва да бъде определен от операторите, изпълняващи железопътния проект, на по-късен етап от проекта.

Освен това, като се има предвид, че експлоатацията на влак по маршрута Русе – Летище Анри Коанда представлява особен елемент, тъй като включва съгласувани усилия както на румънския, така и на българския партньор, всички други елементи, касаещи реалното изпълнение на проекта, като напр. цената на билета, продължителността на пътуването и цената на това пътуване трябва да се определят от двамата партньори. Също така от тази гледна точка, разкриването на всякаква информация за такъв проект с транснационален характер трябва да се извършва от двамата партньори“.

Отговорът на компанията Transferoviar Călători (източник: Мостът на приятелството)
Сподели публикацията