Хисаря. В Хисаря ще организират интересен бутиков градски тур „На кафе с Иван Вазов в Хисаря“ с екскурзовод от местния Археологически музей. Проявата е по случай 173 години от рождението на Патриарха на българската литература, а началото на обиколката е на 9 юли – неделя, от 10 часа, съобщиха организаторите за Bgtourism.bg. Участниците ще тръгнат от от Археологическия музей в Хисаря (ул. Ал. Стамболийски №8).

По време на литературния маршрут местните жители и гостите на града ще се разходят из парковете на Хисаря, ще научат любопитна информация за създаването на първия парк в далечната 1892 година, за минералната вода и баните, за старите къщи и местата, на които е отсядал Вазов.

Организаторите и участниците ще си поговорят за пътеписите и стихотворенията, които Патриархът е написал в Хисаря. Ще чуят легенди, ще разгледате старините на древния град. А накрая ще пият по едно кафе със самия Иван Вазов в Туристическия информационен център, където ще си направя и снимка за спомен с него в уютната обстановка на стара хисарска вила от началото на миналия век.

Цената за участник е 6 лева. Всеки ще получи подарък – снимка с Иван Вазов (на фотохартия, във формат А6),  която по време на тура ще бъде направена с помощта на добавена реалност AR+.

Сподели публикацията

Официален туристически портал на България | Открий България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA