Slide
Slide

Хисаря. Найден Петков спечели юбилейното събитие на Weekend Tour – Hissar Open. На финала Нейд демонстрира стабилност във важните моменти и се наложи над Красимир Минтов след тайбрек. Триумфът му носи 250 точки за класирането на Интерактив Тенис. Bgtourism.bg е медиен партньор на тенис веригата.

„Опитах се да бъда спокоен в тайбрека и да не допускам грешки.“, сподели шампионът по време на награждаването. – „По принцип в тайбрека гледам да съм фокусиран върху всяка точка, а срещу противник като Краси това е задължително.“

Пътят на Петков към трофея бе поставен под въпрос от Георги Манолов, като Петков изоставаше в по-голямата част от мача, но успя да намери ритъма си и обърна развоя за крайното 7-6 след драматичен тайбрек в който успя да обърне изоставането си от 2:5 за 7:5.

В другата полуфинална двойка, Минтов, игра стабилно и отстрани Алекс Лефтеров, който бе демонстрирал отлична форма до този момент.

При двойките турнира бе изключително равностоен. Лефтеров и партньорът му Антон Иванов бяха само на крачка от купата, но отстъпиха на ветераните в Weekend Tour арх. Симеон Симеонов и Танчо Сакутов във финала. В заключителната част на събитието се проведе и утешителен турнир, в който Антон Иванов бе най-добър.

Тазгодишното издание на Hissar Open бе съпътствано от допълнителен заряд добро настроение по случай десетгодишнината на веригата Weekend Tour. Освен приятно отпочинали всички участници си тръгнаха и с награди. Също така, на церемонията при връчването на купите бяха отличени Найден Жеков, Ива Дарданова, Симеон Симеонов и Иван Бужев, които вече 10 години избират този уникален формат на тенис почивка за себе си и своите семейства.

„Изключително съм щастлив, че вече 10 години Weekend Tour е сред плановете за ваканция на тенис любителите. През годините форматът се утвърди като прекрасен начин за семейна почивка за любителите на тениса. Именно близките на играчите са важна част от събитията и това е причината в календарът ни да попадат само най-добрите хотели в страната. Не случайно избрахме Хисаря за мястото на честването на юбилея. Първият уикенд турнир се проведе на 22/23 юни в Априлци, но именно в Хисаря се роди идеята да комбинираме тенис турнирите с почивка за цялото семейство.“, сподели изпълнителният директор на Интерактив тенис Ивайло Цанков.

Следващото събитие от календара на Weekend Tour е King’s Valley Open в Казанлък. То ще се проведе между 21 и 23 юли, а местата са ограничени. Желаещите да съчетаят тенис и почивка могат да се регистрират на сайта на Weekend Tour.

Сподели публикацията