Slide
Slide

Саутхямптън. Новият кораб MSC Euribia – част от семейството на световния круизен гигант MSC Cruises, очарова българските туристи, които през последната седмица бяха част от над 6000 пасажери на борда на кораба. Чрез програмата на българския туроператор Аполо те преоткриха едни от най-интересните и емблематични градове и забележителности в 5 европейски държави. За много български туристи това беше и първо пътуване с круизен кораб. Те отличиха чудесната организация и възможността да преоткрият много места в рамките на едноседмична екскурзия.

MSC Euribia – круизно пътешествие за всекиго по нещо (снимки)

„За мен това е първи круиз – много очакван и желан. Очакванията ми са не само оправдани, но и надминати. Много ми хареса MSC Euribia – прекрасен кораб, за всекиго има по нещо. Има целодневни програми за малки и големи, организират се интересни екскурзии през деня, а вечерта има първокласни шоу програми“, сподели пред Bgtourism.bg Татяна Грънчарова от София.

Татяна Грънчарова е щастлива от круизното пътуване, което я отведе до нови и интересни дестинации/Снимка Руслан Йорданов, Bgtourism.bg

„Впечатлена съм от блясъка на кораба. Всички тези огледала, стъкла, светлини, LED купола, разнообразната програма, поднесена от с талантливи музиканти и акробати. Сценичните костюми, зрителните ефекти и осветлението са възхитителни.

Хамбург – вратата на Германия към света (снимки)

На кораба пътуват над 6000 души – сервизът и организацията са на много добро ниво. По време на пътуването имахме определен ресторант с гурме кухня и отделен ресторант с богат бюфет. Магията на пътуването е, че по време на екскурзията човек може да посети много места за една седмица. Посетихме 5 държави, а на някои места и по повече от един град. Много ми хареса, че преоткрих нови и интересни места, които са запазили чара си от Средновековието. Това беше мечтан круиз и мисля, че той ме спечели за следващи пътувания. Признавам си, че в началото малко бях притеснена, но сега мога да дам един съвет на всички, които още не са били на круизен кораб: „Пътувайте, пътувайте, пътувайте – интересно е, разнообразно е, забавно е, сигурно и спокойно е.“, добави Татяна Грънчарова.

Скалите на Етрета превърнаха малко френско селище в известна дестинация

„Отдавна мечтаех за круиз. По душа съм авантюристка. Избрах този маршрут, защото не съм била в тази част на Европа (Северно море). Много ми хареса. Бих започнала от организацията на Аполо – с тях пътувам за първи път. Следващите мои круизи отново ще бъдат с тях. Получихме чудесна програма и интересна информация от Калина Тодорова и Павлина Илиева. Посетихме малки градчета, които ни вдъхновиха и напълниха душата. Бих повторила и потретила. Вече съм планирала по всяка година поне веднъж годишно да пътувам с круиз“, каза пред Bgtourism.bg Людмила Павлова от София.

Ротердам – градът на модерната архитектура (снимки)
Людмила Павлова отличи удобствата на кораба и добрата организация на туроператора, който реализира пътуването/Снимка Руслан Йорданов, Bgtourism.bg

„Всеки човек може да открие своето любимо място на кораба. Моето любимо кътче е палуба 6, където е Галерия. Тук има чудесна зона за разходки, място за танцуване, много забавления, магазини с маркови стоки (бижута, парфюми, часовници, дрехи, аксесоари и др.) с големи отстъпки. Прави ми впечатление, че има много млади семейства с деца. Тук има и млади семейства, които не само са с децата си, но и с бабите и дядовците, със свои роднини или приятели – организират се големи групи, които поне веднъж годишно пътуват и се забавляват заедно. Настаняването за мен беше не 5 звезди, а 5 с три плюса. Каютата е с удобно легло, обзаведена е стилно и модерно, чувствах се комфортно. Почувствах се като у дома – беше много приятно. Тук срещнах и много приятели.“, сподели още Людмила Павлова.

Сподели публикацията