Елица Стоилова, Снимка Инфакар

София. Тази есен – от 20 септември, за първи път в България ще се проведе 8-часов курс за АI чатботовете в хотелиерството и туризма. Лектор ще e Елица Стоилова – СЕО на Umni.bg.

Тя има зад гърба си над 20 години опит в хотелиерството и туризма до директор маркетинг и генерален директор на хотел – Турция, Тунис, Мароко, Марианските острови в Тихия океан (17 години), и у нас.

Над 10 години е била консултант по маркетинг на дестинацията на Туристическата организация на Марианските о-ви (ТОМО), за което има 2 правителствени отличия от ТОМО. Организатор на този курс е обучителен център SunSpree Academy.

В рамките на курса, който е планиран да се проведе 3 пъти, участниците ще се запознаят с историята на чатботовете и какво довежда до тяхното масово използване днес в туризма след близо 60 години развитие на технологията, както и какви са тенденциите в развитието на тази технология – включително налагането на използването на изкуствен интелект (разговорен AI и генеративен AI – ChatGPT) и гласова асистенция в чатботовете в индустрията.

Основна част от курса ще бъде посветена на правилното планиране на чатбот проект, изработката на чатбот и добри практики при работата с отделните му части, както и върху използването на чатбота онлайн и офлайн с цел максималното му вписване в дигиталната екосистема на бизнеса, в дигиталния маркетинг, надграждането на клиентското преживяване на сайта на бизнеса, промотирането на чатбота онлайн и офлайн на всички етапи на клиентското преживяване – преди, по време и след оказване на туристическата услуга. Ще бъдат разгледани подробно кейс-стъдита на конкретни български AI чатботове в хотелиерството и туризма.

Линк към страницата на курса ТУК.

Сподели публикацията

Официален туристически портал на България | Открий България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA