София. И този юни с почивката на Solvex на Портокаловия бряг ще може да опитате и да се насладите на вкуса на Средиземно море. Кухнята на Пенискола е богата на плодове, зеленчуци и изобилства от морски дарове: великолепни скариди /оттук са най-известните шарени скариди на Испания/, омари, калмари, октоподи, миди, сардини, костури, лаврак и др. Всички се сервират пресни и с минимална обработка. Освен даровете на морето, оризът е другото главно действащо лице в местните рецепти.

Паелята, която местните жители приготвят по 1001 начина, се пече традиционно на открит огън от портокалови дърва, които опушват по неповторим начин ястието. А в Пенискола ще опитате паеля със скариди, със заек, с миди, и др.

Но не бива да се подценяват и десертите, тъй като в района има уникални десерти за цяла Испания. Портокаловият бряг се гордее със своите вина, най-доброто допълнение към ястията, както и с пресните си плодове и зеленчуци с неповторим вкус.

Всички аромати на местната кухня ще могат да се опитат в хотела по програмата –  ZT Peniscola 4*+. Хотелът е дългогодишен партньор на Солвекс и на туристическата организация Introducing Castellon. Той предлага изхранване на пълен пансион с включени напитки, тематични ястия и богата селекция от десерти и пресни плодове. Клиентите на Солвекс ще опитат кухнята на този красив район с чиста природа и голямо разнообразие на продукти.

Гарантирани дати за 7-дневната почивка  са 8 юни, 15 юни и 7 септември.

Допълнителните екскурзии в Морея и Винарос – столицата на скаридите – само ще допълнят впечатленията от средиземноморското преживяване.

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase
Последвайте Bgtourism.bg във VIBER
Последвайте Bgtourism.bg в INSTAGRAM
Последвайте Bgtourism.bg във FACEBOOK
Последвайте Bgtourism.bg в YOUTUBE