Slide
Slide

Заплатите се увеличават с 14,5 %, но не по-малко от 220 лв. Общото нарастване на пакета възнаграждение и социални придобивки достига 20 на сто

София. Преговорите между работодателя СОФ Кънект и синдикалните организации приключиха успешно днес. Новият колективен трудов договор ще влезе в сила от 1 април 2023 г. и ще е валиден за следващите 2 години. По силата на договора основните работни заплати на служителите на летището ще се увеличат с 14,5% от началото на месеца, а общият пакет възнаграждения и социални придобивки  нараства с 20%.

Кметът на Истанбул и турският министър на туризма посетиха щанда на България на EMITT ‘2023

Припомняме, че служителите на аерогарата получават допълнителни социални придобивки като медицински застраховки, по-високо от предвиденото по закон възнаграждения за клас прослужено време, ваучери за храна и подаръци, безплатни карти за градски транспорт, допълнителни отпуски.

„Вярваме, че социалният диалог е правилният подход, който следваме за втора поредна година и това ни позволи да постигнем споразумение след месеци преговори. Подобряваме условията за екипа и това е добра новина, но разчитаме на синдикатите за подкрепа в организационната промяна, която ни предстои“, каза на днешния кръг преговори главният директор „Човешки ресурси“ в СОФ Кънект Анелия Димова.

Сподели публикацията