Истанбул. Кметът на на Истанбул Екрем Имамоглу и министърът на културата и туризма на Турция Мехмет Ерсой посетиха щанда на България на започналото днес международното туристическо изложение East Mediterranean International Tourism and Travel Exhibition (EMITT). Двамата лично поздравиха участниците на страната ни и пожелаха успешен туристически сезон. Тази година експото се провежда в TUYAP Fair and Congress Center. Страната ни е представена с щанд на площ от 110 кв. м., който се намира на атрактивна локация в Зала 8.

Сред участниците тази година са Община Банско, „Албена Тур“ ЕАД, „Пи Груп Пловдив“ ЕООД, ОП „Туризъм“, „Вия Травел“ ООД, „Уин Травъл“ ЕООД, Община Варна, Община Стара Загора, „Юпасс“ ООД, „ХОТЕЛ МЕДИТЕ“ ЕООД и „Св.Св. Константин и Елена Холдинг“ АД.

Екрем Имамоглу поздравява Малин Бистрин, той пожела успех на всички участници на българския щанд

„През последната година все повече турски туристи преоткриват възможностите на страната ни за зимна ваканция. Готови сме да им предложим целогодишен и качествен туристически продукт“, сподели Малин Бистрин.

Мехмет Ерсой поздрави Малин Бистрин – председател на Съюза на туристическия бизнес в Банско, за усилията, които дестинацията полага за утвърждаването й като водещ зимен център в региона. Турският министър на културата и туризма обеща скоро да посети Банско и лично да се запознае с условията, които турските туристи получават. Изложението започна при огромен интерес на посетителите към продуктите, които страната ни предлага. EMITT ‘2023 се провежда от 12 до 15 април.

Министерство на туризма участва редовно на изложението, което традиционно е част от Програмата за национална туристическа реклама на институцията всяка година, тъй като Турция е съседен, целеви и перспективен за страната ни пазар, а борсата е сред най-добрите туристически събития в света и се провежда ежегодно, както за професионалисти, така и за крайни посетители.

Сподели публикацията


Официален туристически портал на България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA