Созопол, снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

Созопол. Коледното дръвче на Созопол ще грейне на площад „Хан Крум“. Лично кметът Тихомир Янакиев ще запали светлините на празничното дръвче, след което небето над морския град ще бъде озарено от пъстроцветни фойерверки.

На открита сцена пред елхата ще има и празнична програма за жителите и гостите на града. За настроението на всички ще се погрижат талантите от Национална школа за атракционни изкуства към Националния дворец на децата, с ръководител Бойчо Костадинов. Спектакълът, който от школата са подготвили специално за събитието в Созопол, е изключително интересен, като в него са включени различни циркови атракции и огнено шоу. Всеки, който желае ще може да си направи снимка с голямата бяла мечка, а за най-малките Община Созопол е предвидила и лакомства.

Сбъдната мечта: Емералд Травел ще осъществи 4 чартърни полета до Мавриций, ще има свой представител на острова

Местната власт реши тази година да зарадва созополчани с нова декорация, която наред с миналогодишната празнична украса ще облива в блясък града. Новите елементи отново ще са енергоспестяващи.

Празничната програма за запалването на коледните светлини ще започне в 16:30 ч., на 3 декември, площад „Хан Крум“, гр. Созопол.

През целия месец декември в Созопол ще се усеща празнична атмосфера – културният календар, подготвен от общината за жителите и гостите на града, е изпъстрен с много прояви и изненади. Наред с коледния базар на площад „Кулата“ ще има концерти, празнични срещи и благотворителни мероприятия, които ще очакват своите посетители.

Сподели публикацията