Снимка Руслан Йорданов/Bgtourism.bg
Slide
Slide
Slide
Slide

София. Туроператорът „Онекс тур“ обяви, че предлага два варианта за посрещане на Коледа и Нова година в Египет. Дестинацията се радва на голям интерес сред българските туристи, тъй като много от тях искат да посрещнат Коледа или Нова година в слънчевия и топъл Египет заедно със семействата или приятелите си.

Програмата включва специална селекция от над 40 хотела. Сред най-желаните са 5-звездните BELLAGIO BEACH RESORT & SPA, DESERT ROSE RESORT, GRAVITY SAHL HASHEESH, RIXOS PREMIUM MAGAWISH, GRAVITY HOTEL & AQUAPARK HURGHADA, SWISS INN RESORT HURGHADA, AMARINA ABU SOMA RESORT и MAGIC BEACH RESORT 4*.

RIXOS PREMIUM MAGAWISH/Снимка Руслан Йорданов, Bgtourism.bg

Директни чартърни полети ще се изпълняват от авиокомпаниите BH Air и Sun Express, а в програмите са включени и посещения на пирамидите. Полетът за Коледа е на 22 декември от София до Хургада, а връщането е на 28 декември от Кайро. За Нова година компанията предлага полет на 28 декември от София до Кайро и връщане на 2 януари от Хургада до българската столица.

„Онекс тур“ предлага и допълнителни екскурзии до Луксор – древната столица на египетските фараони. Посещение на Карнак – най-големият религиозен комплекс в света, който заема площ от 840 декара. Той е бил известен на древните египтяни като Ипет-Исут (най-святото място) и представлява град от храмове. Екскурзията е целодневна с включен обяд в местен ресторант. Родните туристи могат да си поръчат сафари в пустинята или луксозна морска разходка.

Онекс тур ще изпраща туристи на Малдивите от 26 ноември до средата на април

Сред най-желаните атракции е дайвингът (гмуркане) в Червено море. Подводният свят на това място е очарователен, пълен с живот и цветове, непроучен и загадъчен, което го прави и така привлекателен. „Онекс тур“ предлага също и посещение на Ел Гуна – „Египетска Венеция“, която се намира на 25 км от Хургада. Оттук започва обиколката с лодка по време, на която туристите може да видят делфини, ще плуват и ще се гмуркат в прекрасните води на Червено море и ще се наслаждават на прекрасните гледки. В цената на тази екскурзия е включен и обяд с безалкохолни напитки. За пътешествениците ще бъде организирана и разходка с малки лодки из каналите на градчето.

Новогодишната празнична програма и гала вечерята е срещу доплащане между 40 и 120 евро. Програмата в RIXOS PREMIUM MAGAWISH ще включва освен вечеря и новогодишно парти с изпълнители като Faydee, 2ELEMENTS, TOP HIT BAND и други. В повечето хотели ще има подобна програма с различни известни изпълнители.

Сподели публикацията