Slide
Slide
Slide
Slide

Добрич. На площад „Свобода“ днес официално бе представена пътуващата изложба на българските Военновъздушните сили „110 г. българска бойна авиация”. Всички желаещи ще могат да видят изложбата до 07 юли 2023 г. и да се насладят на впечатляващи авиационни кадри.

Специално за откриването бе разкрит изнесен филателно-пощенски щанд – съвместна инициатива на Командването на ВВС, Българската филателия и нумизматика към Български пощи и община Шабла. Предлагат се тематични марки, свързани с авиацията и историята на България.

Изложбата съдържа 60 платна, които отразяват историята и съвремието на българските Военновъздушни сили. В тях са запечатани моменти от ежедневието на родовете авиация – изтребителна, щурмова, транспортна и вертолетна, и останалите родове войски от състава на ВВС – зенитно-ракетни и радиотехнически.

Официалното представяне на изложбата беше в гр. София на 4 октомври 2022 г. на Моста на влюбените пред НДК. Експозицията гостува вече в градовете Пловдив, Ямбол, Стара Загора, Шабла, Добрич и ще бъде показана и в други български градове с богато авиационно минало и традиции, какъвто е и град Добрич.

През настоящата 2023 г. Командването на ВВС планира да зарадва приятелите на авиацията в цяла България като покаже своята изложба в повече от тринадесет града.

Сподели публикацията