София. На 31 май отбелязваме Международния ден на кабинния екипаж (International Flight Attendant Day). Това са хората, които стават рано и минават през куп часови зони. Винаги са стилно облечени и отговорни в името на комфорта и спокойствието на пасажерите. Ето какво споделят Георги и Валентина от екипа на българската авиокомпания Electra Airways.

Георги Узунов, стюард-инструктор: Това, което най-много ми харесва в тази професия е възможността да пътувам до различни места и да се запознавам с местните култури. Това отваря много погледа към света. Можеш наистина да почувстваш колко е различен света, което прави живата много по-цветен и наситен с емоция, която не е свързана със сиво работно ежедневие. Професията стюард/стюардеса те учи на отговорност. За повечето хора по летищата и самолетите ние сме симпатични хора с красиви униформи, винаги усмихнати и учтиви. Зад всичко това се крие доста учене и разбиране процесите свързани с работата, за да може всичко да изглежда по този начин. Също така в тази професия има много отговорности, които учат на самодисциплина и екипна работа. Сам човек не може да се справи със всичко на борда, за това има нужда от екипаж, на който може да разчита, че помогне във всеки един момент.

Георги и Валентина

„Електра Еъруейс“ ще лети с още три самолета „Еърбъс 320“

Валентина Купенова, стюардеса

Професията ми харесва освен заради многобройните пътешествия по целия свят и запознанствата с различни култури, и заради това, че изгражда като личност. Прави те дисциплиниран, самостоятелен и те учи на търпение. Всяка работа си има минуси, но когато харесваш професията си, забравяш, че дори съществуват такива. Професията стюардеса/стюард е наистина много отговорна. Ние сме хората, които се грижим за безопасността на полета, като полагаме усилия в учене на различен вид процедури, които да допринесат за комфорта и спокойствието на пътниците на борда. Трябва да обичаш това, което правиш, за да може резултатът да е повече от перфектен.

Сподели публикацията

Официален туристически портал на България | Открий България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA