"Електра Еъруейс" очаква още три самолета "Еърбъс 320" (Аirbus 320)
Slide
Slide

Кристиан ИВАНОВ
София.
Въздушната флотилия на българската авиокомпания Electra Airways ще се увеличи с още три самолета „Еърбъс 320“ (Аirbus 320) до края на месец май. Това съобщи ексклузивно за Bgtourism.bg изпълнителният директор на компанията Стефан Трифонов. Плановете са до края на 2025 г. Electra Airways да оперира с 15 самолета.

Българската авиокомпания „Електра Еъруейс“ (Electra Airways) и организацията за техническа поддръжка на самолети „Електра Транс Глобъл“ (ETG Maintenance) станаха част от новосъздадената „Вектор Груп“ (Vector Group), базирана в Тел Авив, Израел, в края на февруари.

Освен двете българските компании, част от групата са „Класик Еър“ (Classic Air) – компания за чартърни полети със седалище в Тел Авив и Маверик Хоризон“ (Maverick Horizon) – ирландска лизингова компания.

Причината за създаването на „Вектор Груп“ е изграждането на силна авиационна бизнес група в Европа и Близкия изток, чиито компании да могат да се възползват от ефекта на съвместната си работа. Всяка от четирите компании е с традиции в авиационната индустрия, но участието в групата се очаква да засили позициите им на пазара.

Сподели публикацията