Интензивен е трафикът на някои от граничните пунктове по границите с Гърция, Сърбия и Румъния
Интензивен е трафикът на някои от граничните пунктове по границите с Гърция, Сърбия и Румъния
Slide
Slide
Slide
Slide

София. Интензивен е трафикът на част от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) по границите с Гърция, Сърбия и Румъния, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ на своя уеб сайт. Данните са към 18:00 часа.

Границата с Република Сърбия:

Трафикът е интензивен на  ГКПП “Калотина” за леки автомобили на изход и на вход.

Граничните проверки на ГКПП “Калотина” се извършват на 8 работни места за влизащи леки коли и на 5 работни места за излизащи леки коли.
На пункта се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празнчните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.
За  да избегнат интензивния трафик, съветваме пътуващите да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: ГКПП “Брегово”, ГКПП “Връшка чука”, ГКПП “Стрезимировци”, ГКПП “Олтоманци”.   

Границата с Румъния:

 

Трафикът е интензивен на ГКПП ” Видин” и ГКПП “Кардам” за товарни автомобили на  изход.

До 18.08.2023 г. Национална компания „Пътна инфраструктура“ на Румъния ще извършва дейности по поддръжка на пътните платна на трасетата за товарни автомобили на ГКПП „Гюргево“, влизащи в Румъния. Движението на товарни автомобили на ГКПП „Русе“ при излизане от България ще се осъществява на старите трасета. Тази временна организация, предвид по-малкия брой трасета за преминаване, ще доведе до известно увеличение на времето за изчакване за излизане от България и влизане в Румъния.

Със заповед на министрите на транспорта и на вътрешните работи на Румъния до 31.08.2023 г.  през граничния пункт „Вама веке“, съпределен на българския ГКПП „Дуранкулак“, е въведено ограничение за движение на товарни автомобили с тегло над 7,5 тона  в петък, събота и неделя, както и на официален празник на Румъния от 06:00 часа до 22:00 часа. В деня, предхождащ първия ден на официален празник, ограничението е от 16:00 часа до 22:00 часа.

Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа”/”Липница“ и „Крушари”/”Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8 до 20 часа.

Границата с Гърция:

Трафикът е интензивен на ГКПП “Маказа” за леки автомобили.

ГДГП препоръчва на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване освен ГКПП “Кулата” и ГКПП “Маказа”, и останалите пунктове на българо-гръцката граница – ГКПП “Илинден”, ГКПП “Златоград”, ГКПП “Ивайловград” и ГКПП “Капитан Петко войвода”.
През гранични пунктове  “Маказа”, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

Границата с Република Северна Македония:

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.  

Границата с Република Турция:

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Сподели публикацията