Slide
Slide

Франкфурт на Майн. България се представя в най-голямото изложение за конгресен и бизнес туризъм в Европа, IMEX – Франкфурт на Майн. Събитието се провежда от днес до 25 май в Messe Frankfurt във Франкфурт на Майн, Германия, а участието на страната ни е организирано от Министерството на туризма. 

На щанда на България, който е 50 кв.м. участват община Варна, Столична община, ОП „Туризъм“, „Травъл Тайм България“ ЕООД, „Меркурий-97“ ЕООД, „Глобъл пропъртиз лимитид“ ЕООД и „Сити Хотел Мениджмънт“ ЕАД.

„За нашата дестинация привличането на конгреси и конференции означава преди всичко разширяване крилата на сезона, много допълнителни услуги и качествен продукт с висока добавена стойност. Отлични предпоставки за това са реновираната и висококатегорийна хотелска база, добрата достъпност до основни пазари и отличното съотношение цена-качество.

На българския щанд са заявени десетки презентации, делови срещи и дискусии с представители на световни брандове, вериги и специалисти от областта на планирането и организирането на събития. Може твърдо да се опровергае опасението, че виртуалните срещи ще заменят конференциите и събитията. Данните на организаторите на IMEX, а и на редица международни организации, показват че събитийната индустрия се възстановява с много по-бързи темпове от очакваното и търсенето на конферентни услуги в световен мащаб е нараснало до нивата от 2019 г.“, съобщи за Bgtourism.bg Тихомир Патарински – Първи секретар в Посолството на Република България в Берлин и завеждащ Националното туристическо представителство в Германия.

Сподели публикацията

Висококачествена Козметика за Здрава Кожа — Dr. Spiller Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA