Slide
Slide

София. Не мога да скрия своето удовлетворение от няколко факта. На първо място, през 2022 година българският туризъм показа истинска воля за живот – показа, че може да устои и не само изплува след бурята от кризи, но и показа, че криза може да означава и възможност. Възможност за развитие, за промяна към по-добро. Туризмът започна необратимо да се дигитализира и показа, че е прекрачил в бъдещето. Това заяви министърът на туризма д-р Илин Димитров в обръщението си към присъстващите на Седмите годишни награди на туризма. 

“Бих искал специално да благодаря и на президента, че уважи поканата ни и с присъствието си дава недвусмислено знак, че туризмът е приоритет. Това е един доста изстрадал през последните две години сектор, който противно на всякаква икономическа логика, със средства едва две стотни от бюджета допринася за БВП с близо 13%”, добави министърът.

Румен Радев присъства на Годишните награди на Министерството на туризма, връчи отличието “Изборът на българите”

“За седми пореден път изпращаме годината и се обединяваме около каузата на българския туризъм с тази церемония, която вече се превръща в истинска традиция и отдава заслуженото на победителите”, добави той.

Министър Димитров изрази специалните си благодарности към всеки един от представителите на бранша и посочи: “Българският туризъм – това сте вие, това сме всички ние, които носим България в сърцето си или близо до него – като трикольор на ревера си”. В този момент той покани всички да сложат значките с българското знаме, които получиха при пристигането си.

Сподели публикацията