София. От 3 до 8 ноември представители на HRC Culinary Academy взеха участие в ежегодната конференция на AEHT – The European Association of Hotel and Tourism Schools, която тази година се проведе в Швеция. Академията беше представена от двама талантливи курсисти от трети семестър – Марина Мокришева и Димитър Даскалов, техния ментор и главен шеф-инструктор Виктор Светославов, както и директорката на HRC Culinary Academy Йоана Милева, която участва в годишното Общо събрание на AEHT като национален представител на България.

Участие в състезателните дисциплини

В състезателната програма Марина Мокришева представи Академията в категория „Сладкарство“. Тя трябваше да създаде десерт със задължителни елементи – брауни основа, печено изделие с крема сирене, плодове, крем или мус, сос или кърд и завършваща декорация. Допълнителното предизвикателство изискваше участниците ръчно да изпишат с шоколад кратко послание върху чиния, като точният текст се съобщаваше непосредствено преди старта.

Едновременно с това Димитър Даскалов се включи в категория „Пекарство“, където представи разнообразие от печива и хлябове, демонстрирайки техники, ферментационни процеси и ефективна международна екипна работа. Състезанието традиционно изисква работа в смесени отбори с участници от различни държави, което дава възможност за развитие на адаптивност, комуникация и професионализъм в реална конкурентна среда.

HRC в съдийския състав

Тази година главният шеф-инструктор Виктор Светославов беше избран за част от международния съдийски екип в категория „Кулинарни изкуства“ — признание за неговия професионален опит и принос към развитието на младите таланти. Това участие подчертава високото ниво на преподаване и експертност в HRC Culinary Academy.

Българско присъствие в AEHT General Assembly

По време на конференцията директорът на Академията Йоана Милева представляваше България на годишното Общо събрание на AEHT. На срещата бяха обсъдени ключови бъдещи промени в организацията, нови инициативи, предстоящи събития и разширяване на международните партньорства между кулинарни и хотелиерски училища в Европа.

Горди с нашите курсисти

Участието на Марина и Димитър за пореден път утвърждава силната позиция на HRC Culinary Academy сред водещите кулинарни училища в Европа. Те се изправиха срещу сериозна международна конкуренция и показаха високо ниво на умения, увереност и професионализъм.

Какво е AEHT?

AEHT (Association Européenne des Écoles d’Hôtellerie et de Tourisme) е една от най-значимите европейски организации, обединяваща над 400 училища и академии по хотелиерство, кулинарни изкуства и туризъм от повече от 40 държави. AEHT организира ежегодни конференции, състезания, семинари и образователни инициативи, които насърчават обмена на знания, културното сътрудничество и професионалното развитие на младите таланти в сектора.

HRC Culinary Academy изразява своята гордост от постиженията на своите курсисти и екип и ще продължи да развива бъдещите професионалисти в кулинарната индустрия, които достойно представят България на световната сцена.

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase
Последвайте Bgtourism.bg във VIBER
Последвайте Bgtourism.bg в INSTAGRAM
Последвайте Bgtourism.bg във FACEBOOK
Последвайте Bgtourism.bg в YOUTUBE

ПРЕОТКРИЙ СВЕТА 
Избери от над 1.3 милиона хотела в 195 държави с директни онлайн резервации на страхотни цени