Slide
Slide

Сливен. Хотел „Национал Палас“ в Сливен получи престижната награда „Най-добър четиризвезден градски СПА хотел на 2022 г. на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). Церемонията на 27-то издание на най-дългогодишните отличия в туризма у нас се проведе снощи в София в присъствието на министъра на туризма Илин Димитров и председателя на Народното събрание Вежди Рашидов.

„Национал Палас“ – един от знаковите хотели в Сливен, е разположен в сърцето на града – в архитектурно-възрожденския резерват „Добри Желязков“ – Фабрикаджията. Собственикът му Радостин Бозуков получи отличието от председателя на БХРА Георги Щерев и го определи като логичен резултат качествената инвестиция в една нова за хотелиерския бизнес в Сливен посока – Spa&Wellness услугите.

„Изграждането на спа центъра е инвестиция, която аз убедено предприех, въпреки

Радостин Бозуков

предизвикателната ситуация за икономиката, ефектите от пандемията, свиването на потреблението. Във времена на ограничения, аз виждам възможност в  рекреационния туризъм и то точно в Сливен. За мен е изключителна гордост да чуя името „Сливен“ наред с имената на традиционни и дългогодишни туристически дестинации като Велинград, Сандански, Банско, св. Константин и Елена, Албена. Доказахме, че качествено може да се работи навсякъде, а Сливен е една скрита туристическа перла.“, това заяви Радостин Бозуков след получаване на приза. Той приема наградата не само като оценка за безкомпромисното качество при изпълнението и спазването на стандартите на „най-големите в света“ в спа-услугите, но и като един добър сигнал към бизнеса и местната власт в града.  „Желанието ми е да работим заедно за туризма в региона, включително и в предлагането му като спа-дестинация. Имаме възможност постепенно да изградим и съпътстваща бизнес инфраструктура, която може да помогне за вдигането на местната икономика.“, смята Бозуков.

Спа центърът на хотел Национал палас носи името Royal Gardenia и е разположен на две нива с обща площ от 1600 м2. Най-голямото бижу в него е римската баня, облицована с три вида естествен камък – мрамор, гранит и травертин. Естествени материали и луксозна дървесина – африкански аспен, финландска ела, абаче и кедър, са използвани във всички помещения на съоръжението. В термалната зона има 4 вида сауни с различни температури, в които всеки би намерил своята подходяща среда. В басейна с размери 8,5 х10 м. и температура на водата 42°С, елегантно са разположени подводни легла.

Royal Gardenia разполага с масажни студиа, студио за професионален подводен масаж, студио за епилация и ВИП център, в който се помещават турска баня (хамам), двойно масажно студио и студио за романтично джакузи за двама. Всички предлагат разнообразие от различни ритуали и уелнес терапии. Водната стена с височина 15 м. дава гръб на спа рецепция и успешно хармонизира с внушителния атриум, който обединява аква и термални зони.

Според Радостин Бозуков Сливен и като местоположение, и като възможности за предоставяне на целогодишен туристически продукт има сериозен потенциал за развитие. „Ако погледнем стратегически, Сливен има добри предимства в класическите туристически продукти – културно-исторически туризъм, високопланински туризъм, спортен туризъм, семеен уикенд туризъм, фестивален туризъм. В Сливен има и традиции, и условия за любителите на екстремни спортове и преживявания. Към изброеното бих прибавил и още един плюс – за онези, които търсят чиста храна, спокойна градска среда и уникална природа буквално на 15 минути от центъра на града. Такива туристи стават все повече.“, смята Радостин Бозуков. 

Спа центърът на хотел Национал палас, който работи вече два сезона дава и добавена стойност на традиционния профил на хотела – бизнес-настаняванията и  конферентния туризъм. „Бизнес-събитията, конференциите, бизнес-пътуванията, обикновено са свързани с голяма динамика. Нуждата да изчистиш напрежението от деня дори за 1 час при нас е възможност, която естествено допълва качественото бизнес-настаняване при нас. Такава е и тенденцията в модерния бизнес туристически продукт.“, обяснява Радостин Бозуков.  Потребители на спа-услугите са не само гостите на хотела, а и жителите на града. „Българинът вече има изградена култура и разбиране за добрия ефект на спа-процедурите върху кондицията и здравето. Много хора от Сливен вече могат да получат перфектна услуга тук, а не в някоя обичайна спа-дестинация. Това позволява добро управление на времето и бързо изключване от ежедневието, без да е нужно далечно пътуване.“, обяснява Радостин Бозуков.

Хотел „Национал Палас“ вече е готов за Коледните и Новогодишни празници, а гостите му ще могат да се насладят както на спа-центъра, така и на изключителни кулинарни преживявания и силна празнична програма.

Запознайте се с актуалните предложения на хотела ТУК!

Сподели публикацията