В Дубай очакват визите в страната ни да станат електронни или да се получават при пристигане
В Дубай очакват визите в страната ни да станат електронни или да се получават при пристигане
Slide
Slide
Slide
Slide

Дубай. Оформянето и приемането на документи за издаване на визи е един от проблемите, който чуждите туроператори посочват на щанда на България в първия ден на международното туристическо изложение Arabian Travel Market-ATM 2023. Това заяви пред репортер на Bgtourism.bg Валентина Илиева – управител на “Уин Травъл”. Тя посочва, че партньорите очакват визите да се обработват електронно или да се получават при пристигане. Това значително ще увеличи туристите към страната ни.

В Дубай започна юбилейното 30-то издание на изложението Arabian Travel Market

“Доволни сме от визията на щанда на България. Посещенията са от страните от региона – Дубай, Саудитска Арабия, Кувейт, Ливан, Йордания, Оман, Бахрейн, Индия и др. Търсенето е ориентирано основно към комбинирани пътувания, съчетаващи туризъм със шопинг, планина, посещение на исторически паметници и природни забележителности, към продукти, които се продават онлайн. Търсенето постепенно се възстановява, както преди епидемията”, добави Валентина Илиева.

Уин Травъл е приемащ туропертор, който обслужва туристи от страните от Близкия Изток, както с чартърни полети, и по-малки групи с редовните полети. Фирмата е също DMC на Holidays by FlyDubai за България. На изложението компанията промотира новата си В2В система, представя готови пакети с пристигания на новостартирания полет на Wizz Air Риад – София и всички услуги, свързани с настаняване, транспорт и екскурзии на място в България.

Форумът се провежда от 1 до 4 май, а участието на страната ни е организирано от Министерство на туризма. България се представя с рекламен щанд на площ от 60 кв. м. Участниците тази година са над 2000 от 150 държави. В настоящото изложение, наред с Министерство на туризма, на информационния щанд на България участват като съизложители: Ориндж Тур ООД, Интернешънъл лейжър Проджектс ЕООД, Ориндж трансферс ООД, Емона 2000 ЕООД, Уин Травъл ЕООД.

Сподели публикацията