Велико Търново. От 20 до 23 април Велико Търново посреща участниците в XVIII-то издание на Международното туристическо изложение „Културен туризъм“, съобщиха днес организаторите за Bgtourism.bg.

Общини, туристически организации, фирми и хотели ще представят богата палитра от възможности за приятен, смислен и наситен с впечатления отдих по време на единствения форум в страната посветен на културния туризъм.

Изложението предоставя уникалния шанс да се запознаете с културата и гостоприемството на близки и далечни дестинации от три континента.

Богата конферентна програма, възможност за успешни делови контакти и полезни партньорства предлагат организаторите на Международното изложение „Културен туризъм“ – община Велико Търново и общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ в партньорство с Министерството на туризма.

За втори път в рамките на форума ще се проведе Национална среща на организациите за управление на туристическите райони и работна и представители на туристическия бизнес от Старопланински туристически район.

Посетете и специализирания раздел „Трапезица – истории  за българския вкус“, който ще обърне специално внимание на местното производство и винения туризъм в България  като ще бъде предоставена възможност за участие на  производители на традиционни регионални храни и напитки.

Някои от най-добрите ресторанти в старата столица ще направят кулинарни презентации на своите сезонни менюта, специалитети и традиционни болярски гозби.

В рамките на МТИ „Културен туризъм“ ще се проведе национален конкурс „Чети и пътувай” за специализирани печатни и онлайн издания на туристическа тематика, а изпълнители от Държавна опера Стара Загора ще направят представяне на предстоящия летен оперен фестивал „Сцена на вековете“.

Международното изложение „Културен туризъм“ се организира в партньорство с Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и с подкрепата на Министерството на туризма на Република България.

Подробности за участие и посещение, можете да намерите на официалния сайта – www.culturaltourism.info.

Сподели публикацията


Официален туристически портал на България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA