Slide
Slide
Slide
Slide

Св. св. Константин и Елена. На 21 май православните християни прославят светите равноапостолни Константин и Елена. Днешният ден се отбелязва тържествено в храмовете, които носят името на двамата светци. Един от тях се намира на север от Варна, на територията на курорта „Св. св. Константин и Елена”. Манастирът е основан още през XIV век около съществуващия лечебен извор – аязмо. Вярващите казват, че лековитите му води повлияват болни очи и укрепват духа.

В 9.00 часа днес в манастира ще се отслужи света литургия и празничен водосвет. В 11 часа, на тържествен коктейл в Aquahouse hotel & SPA, д-р Илин Димитров – министър на туризма, ще даде началото на летния сезон в България. Това ще стане в присъствието на министри, посланици и експерти в туристическата индустрия. Годишнината преминава под егидата на Министерството на туризма и на община Варна.

Илин Димитров: България влиза в новия летен сезон със самочувствие, че предлага качествен туристически продукт

Началото на морския туризъм в България е поставено преди повече 115 години в Св. Св. Константин и Елена. Дестинация, съчетаваща богато историческо наследство и естествени природни богатства с модерни комплекси и висок клас услуги.

Красивите морски пейзажи, прекрасната природа и благоприятния климат са само част от причините за създаването му като първия български черноморски курорт преди повече от век.

Курортът сега

Днес той е един от най-атрактивните морски Балнео и СПА курорти в Европа. Място, където ваканцията е и грижа за здравето. Кулинарна дестинация, която предлага неповторими преживявания от аромати и вкусове. През последните години курорът се превърна в съвременна туристическа дестинация след успешно реализираните проекти.

Очарователна съвкупност от традиции, история, новаторство и съвременни модерни решения. Разположен само на 8 км. от морската ни столица Варна, курортът съчетава по уникален начин спокойния си неурбанизиран вид с модерни комплекси и разнообразие от услуги. Комбинацията от минерални извори, море, пясък и вековен парк правят мястото изключително подходящо за здравословна ваканция или кратко романтично бягство.

Днес имен ден празнуват Константин, Костадин, Костадинка, Елена, Еленко, Елеонора, Елка

Сподели публикацията