Slide
Slide
Slide
Slide

Бургас. Лятото идва, а с него и любимите бургаски фестивали. Един от най-популярните сред тях е този на пясъчните скулптури. Вече започна подготовката на новото му издание. Теренът се заравнява, пясъкът се пресява, а творците финализират идейните си концепции.

От общинската администрация информират всички, които нямат търпение отново да се докоснат до магията на това изкуство, че ще бъдат подготвени 13 композиции. Авторите са 14 на брой. През 2023 г., наред с българските, се включват украински и турски скулптор.

Ето и техните имена: Добрин Вътев, Владимир Веселинов, Дамян Бумбалов, Антонио Стефанов, Eda Kaytan Koca, Радко Вълчев, Ханко Седефчев, Евтим Войнов, Огнян Петков, Калин Диловски, Филип Филипов, Ралица Вацева, Андрей Важински, Ирина Калюжина.

За трето поредно лято под звездите: Фестивалът пред Бузлуджа се завръща с три нощи музика и светлинно шоу

Темата ще бъде интересна както за малки, така и за големи. Тя е съобразена с желанията на децата и с предложения на посетители от миналата година.

Традиционно пясъчното градче ще отвори врати в началото на месец юли и ще очаква своите посетители до края на септември. Мястото винаги е било едно и също – парк „Езеро“, до Конната база.

Сподели публикацията