Български туроператор предлага разходка до сърцето на ледник в Исландия (снимки)
Български туроператор предлага разходка до сърцето на ледник в Исландия (снимки)
Slide
Slide
Slide
Slide
Рейкявик. Разходка до сърцето на ледник – това е едно от най-интересните и незабравими преживявания, които туристи от цял свят получават всеки ден в Исландия. Екскурзията е част от програмата и на туроператора Екзотик Холидей.
Туристи извиват опашки пред входа на ледника/Снимки Руслан Йорданов, Bgtourism.bg
Преди няколко години двама исландски предприемачи мечтаеха туристите не просто да стигнат до повърхността на ледниците на Исландия, а да влязат в един от тях. Те проектираха и реализираха идеята си, която днес отвежда гостите на страната до сърцето на втория по големина ледник Langjökull, (Дългият ледник). Той е дълъг около 57 километра и широк до 21 километра.
До Langjökull се стига със специализирано превозно средство, което първо минава през лавно поле, а след това се движи и по ледника, за да стигне до ледения тунел.
Самата ледената пещера е дълга 750 метра, състои от тунели и пещери, които са осветени. На входа посетителите поставят котки на туристическите си обувки, за да се придвижват по хлъзгавия под.
Тунелът ни отвежда до специална зона в пещерата, която е била място за партита, сватби и малки концерти. Ще бъдете на 50 метра под ледник. Колко студено е в ледената пещера ли? 0 градуса е!
Тази зала е известна като параклис, след като през пролетта на 2016 г. британци организираха незабравима сватбена церемония и насочиха вниманието на целия свят към ледника
Това място подчертава уникалността на дестинацията и доказва, че няма невъзможни неща. Силата на природата и човешката креативност са създали ледена атракция, която е като магнит за туристи от цял свят. Планирайте тази емоция, това неповторимо преживяване, което ще ви отведе в един друг свят.
Сподели публикацията