Банско впечатли гостите на Световната купа по сноуборд със своите кулинарни специалитети
Банско впечатли гостите на Световната купа по сноуборд със своите кулинарни специалитети
Slide
Slide
Slide
Slide

ПЕРФЕКТНА ОРГАНИЗАЦИЯ ПРИ НЕВЪЗМОЖНИ УСЛОВИЯ – ТОВА Е ОЦЕНКАТА ЗА СВЕТОВНАТА КУПА ПО СНОУБОРД БАНСКО ‘2023

Банско. Банско се възползва максимално добре от домакинството си на Световната купа по сноуборд. Радо Янков ни зарадва с престижното четвърто място, а домакините използваха всяка минута, за да впечатлят гостите си от цял свят – от опита за организиране на събития на световно ниво до възможностите на Банско като туристическа дестинация, представяйки своите фолклор и кулинария.

Местните традиционни специалитети впечатлиха туристите от страната и чужбина

Удивен съм от организаторите – след една седмица пролетно време успяха да направят такава твърда писта. Сигурен съм, че на друго място това състезание щеше да бъде отложено, така най-добрият български сноубордист Радослав Янков описа невероятното постижение на организаторите на Световната купа по сноуборд Банско 2023. Най-голямото зимно спортно събитие у нас се проведе на Бъндеришка поляна при перфектна организация и възможно най-добра кондиция на спортното трасе, предвид необичайно топлата и безснежна зима.

Благодаря за отличната работа на концесионера Юлен АД и на Българската федерация по ски за създадената организация за провеждане на състезанието, въпреки необичайните условия, с които ни изненада времето. Респект за всичко, което направиха и правят. Това е по силите само на истински професионалисти, заяви кметът Иван Кадев при откриването на Световната купа по сноуборд Банско 2023. За пореден път Банско беше световна столица на зимните спортове. За пореден път Банско доказва, че е №1 на зимния туризъм и зимните спортове в България и на Балканите. И отново показваме, че трудностите не ни спират, а ни мобилизират да дадем най-доброто от себе си и да изпълним поетите ангажименти, беше категоричен Иван Кадев.

Министър Димитров проведе неформална среща с бизнеса в Банско

Това беше оценено от десетките състезатели от целия свят, които мериха сили в паралелния слалом по сноуборд. В първия ден победата беше за Джулия Цог(Швейц) при жените, а при мъжете най-бърз бе Дарио Кавизел (Швейц). Победата във втория старт при мъжете взе Маурицио Бормолини (Ит), а при дамите отново най-бърза беше Джулия Цог (Швейц). След неуспеха си в първия старт, в неделя Радослав Янков се мобилизира максимално и, за радост на многобройната публика на трибуната, успя да се класира на четвърто място.

Значимостта на спортното събитие бе потвърдена от присъствието в Банско на министрите на спорта – Весела Лечева, на туризма – Илин Димитров, на вътрешните работи – Иван Демерджиев, на икономиката – Никола Стоянов, председателя на БФСки Цеко Минев и много други официални лица.

Хотелиер в Банско успя да превърне липсата на сняг в ефект и да разкрие пред своите гости всички възможности за хубава почивка

Хиляди зрители можеха да наблюдават безплатно от трибуните през двата дни на стартовете най-добрите сноубордисти в света. Състезателите не спестиха комплиментите и високите си оценки, както за подготовката на състезанията, така и за атмосферата в ски зоната и града. А за гостите на Банско, на централния площад общината организира атрактивна вечер, в която имаше много традиционни кулинарни изкушения, впечатляващи танцов спектакъл и лазерно шоу.

Снимките са предоставени от община Банско

Сподели публикацията