Анджело Капуро/Снимка Руслан Йорданов, Bgtourism.bg
Slide
Slide

Интервю с Анджело Капуро – изпълнителен директор на MSC Cruises

– Здравейте, г-н Капуро! Защо круизните пътувания са най-добрата възможност за ваканция в наши дни?
– Причината е, че круизите са мястото, където можете да получите много висок стандарт на гостоприемство и международна атмосфера с местна нотка. Можете да отидете навсякъде, настанявайки се само в една стая. Можете да видите различни места в една и съща седмица. Бъдещето принадлежи на круизите, които могат да предложат най-добрата ваканция за пътешествениците.

– С какво MSC Cruises се отличава от другите круизни компании. Каква очаквате да е 2023 година за вашата компания?
– Ние сме истинска международна круизна компания с богата история, а това е най-ценното. Ние сме родени и живеем в Италия, работим в Женева и имаме партньори в цял свят. MSC е фаворит при пътешествениците и партньорите ни от различни националности. Поддържаме тази международна атмосфера навсякъде по света.

5 български компании бяха отличени от круизния гигант MSC Cruises

– Каква е вашата цел като брой туристи?
– Нашият невероятен резултат е, че през 2023 г. вече постигнахме числата за 2019 г., а това е впечатляващ резултат. Предстои ни огромен ръст. Увеличихме с 54% капацитета си и това е благодарение на новите кораби. Вярваме, че можем да се върнем абсолютно към нормалността. Имаме добро ниво на приходи и удовлетвореността на клиентите е много висока.

– Как ще изглежда круизната индустрия след 10 г.?
– Ще изглежда все по-голяма и по-голяма. След 10 години ще има голям акцент върху устойчивостта. Работим върху това, инвестираме много средства – ние имаме устойчива и последователна политика за опазване на околната среда. Това се отнася не само за горивото, но и за всичките ни дейности, при които целим нивото на замърсяване да бъде сведено до минимум. Фокусирани сме върху умните решения за устойчиво бъдеще. Целта ни през следващите години е да вдигнем стандартите на обслужване, да подобрим изхранването и да предложим още по-добри програми. В целия този процес най-важни са нашите служители и ние ценим техните качества! Нашата мисия е да превърнем круизните пътувания в най-добрата ваканция!

Обявиха старт на резервациите за най-новия мегакораб MSC World America (снимки+видео)

Сподели публикацията