Албена
Slide
Slide
Slide
Slide

Албена. България често попада в различни класации като едно от най-изгодните места за почивка за британците – но този по-малко известен курорт може да е точно онова, което ще им помогне при планирането на следващата евтина почивка, съобщи Dir.bg, цитирайки Daily Mail. Новите възможности правят хотелите в Албена по-лесни за резервиране чрез британски туристически агенти. Само преди броени дни The Sun също публикува специален материал за българския курорт, разкривайки предимствата на ваканционното селище и споделяйки, че то все още не е преоткрито от много британски туристи, а е само на 3 часа полет от Острова.

Курортът се намира на само около три часа полет от Лондон, посочва Daily Mail. Wizz Air лети до най-близкото летище – Варна, което е на 40 минути с кола, а еднопосочните билети струват 65 евро.

Eurowings Discover възобновява редовните си полети между Франкфурт и Варна

В курорта са разположени повече от 30 хотела, а цените на стаите са много достъпни – нощувка в четиризвезден хотел е на цена от 42 до 55 евро на вечер.

Daily Mail описва плажа с дължина 6 км и как курортът е построен през 60-те години на миналия век, а днес съоръженията включват 22 открити тенис корта и три закрити, както и девет футболни игрища. Предлагат се още външни съоръжения за CrossFit и набор от удобства за водни спортове. На територията на курорта има още аквапарк, ресторанти, кино и магазини.

Смяната на караула пред резиденцията на принца на Монако е една от най-впечатляващите в света (снимки+видео)

От изданието изтъкват и спа и уелнес центрове, предлагащи процедури, като кални терапии, хидротерапия и шиацу масажи, но и природния резерват Балтата – местност, в която има повече от 180 вида птици. Туристически пътеки на резервата могат да бъдат опознавани пеша или с помощта на на велосипед под наем. Изданието посочва още, че курортът се фокусира и върху устойчивостта – има органични зеленчукови градини, акцентът е върху снабдяването с храна от местни доставчици, използва се и слънчева енергия, посочва Daily Mail и добавя, че в курорта няма автомобили.

Представиха устойчивото развитие на Албена пред екоминистрите на ЕС

На уебсайта на курорта се отбелязва, че Албена е „предпочитана дестинация за почивка благодарение на златния си пясък, безкрайния плаж, спокойното море, чистия въздух, прекрасните хотели и традиционното българско гостоприемство“, продължава да изтъква предимствата на курорта вестникът.

От Post Office пък изчисляват, че цената на един слънчев ден на брега на Черно море, включващ осем ежедневни артикули, сред тях слънцезащитен крем и чаша вино, струва около 65 евро.

От 2024 г. се очаква най-големият британски туроператор – Jet2Holidays да стартира чартърни полети от редица летища във Великобритания до Варна за летен сезон 2024 г. От Daily Mail препоръчват още Златни пясъци и Каварна.

Сподели публикацията