Slide
Slide
Slide
Slide

Албена. Трикратният световен шампион Марк Уилямс и световният шампион за ветерани Лий Уокър победиха в двата демонстрационни двубоя, част от програмата на Европейското първенство по снукър, провеждащо се във ваканционно селище “Албена” от 5 до 17 юни. Майсторите на зеленото сукно се изправиха отборно срещу българските таланти в спорта Виктор Илиев и Велиан Димитров, с финален резултат за мача 3:0. Илиев и Димитров са част от отбора на България, който във вторник – 13 юни, започва участието си при мъжете на първенството.

Малко по-рано вечерта звездата от Уелс Марк Уилямс се изправи в индивидуална битка срещу българина Максим Костов, който през м. март стана европейски вицешампион за юноши до 16-годишна възраст, и е смятан за един от най-големите таланти на България в този спорт. Играта между двамата завърши в полза на госта с резултат 3:1.

На 8 юни стартира атрактивният шампионат на Стария континент по снукър с шест червени топки. На 11 и 12 юни е ред на набиращия все по-голяма популярност бърз формат Shoot Out. Отборното европейско първенство за жени, мъже и ветерани пък ще се проведе между 12 и 17 юни. За 10 юни от 10 часа е предвидено и провеждането на годишното общо събрание на Европейската билярд и снукър асоциация. Организатор на първенството е Българската снукър федерация.

 

Сподели публикацията