Slide
Slide

Пътниците по вътрешните линии и товарите на летище София все още под нивата от 2019 г.

София. Общо 614 402 са пътувалите през летище София през април, което е почти равен брой  спрямо същия период на 2019 г., но общият брой пътници от началото на годината е все още под нивата преди пандемията, сочат данните на летището.

Пътувалите по вътрешни линии през април остават с 15% по-малко от преди пандемията. През четвъртия месец на годината до Варна и Бургас са летели 17 843 пътници, което е спад с повече от 3000 души. 19% по-малко са обработените товарни и пощенски пратки за периода спрямо 2019 г.

Ново за Лято ‘2023: Ще можем да резервираме плажно място с онлайн приложение

Избралите международни редовни полети през месеца са 560 414, има и увеличение на пътниците по чартърните програми.

Броят на излетелите и кацнали самолети на столичнния аеропорт също се доближава до нивата от преди Covid-19. През април са осъществени общо 4952 излитания и кацания, като това са само около 50 полети по-малко спрямо същия месец на 2019 г.

България очаква десетки министри на туризма и делегати от 40 държави, у нас пристига и Зураб Пололикашвили

Усилията на екипа на летище София за разкриването на нови редовни и сезонни линии дават резултат. През април от столичното летище започнаха полети до Рияд и Ереван, а през следващите месеци предстоят още нови дестинации. Резервирайте своята почивка он-лайн или чрез бюрото за продажба на самолетни билети на летище София.

Сподели публикацията